ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει την αποσιώπηση της δράσης των Συνδικάτων ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο από τα ΜΜΕ

 
pame

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/09/23 - 16:46

Για προσπάθεια αποσιώπησης της δράσης των Συνδικάτων ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

«Η κυβέρνηση έχει φέρει στη δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο-καρμανιόλα. Στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Η δράση του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων Συνδικάτων εδώ και ένα μήνα είναι μεγάλη, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας, συσκέψεις συνδικάτων, συνεντεύξεις Τύπου, άρθρα συνδικαλιστικών στελεχών, ενώ δεκάδες συνδικάτα έχουν καταγγείλει σε ανακοινώσεις τους, με αποδείξεις, τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του νομοσχεδίου σε κάθε κλάδο.

Παρ’ όλα αυτά, όλη αυτή η δράση έχει μείνει στο σκοτάδι από τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών και έντυπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που προσπαθούν να πείσουν ότι πρόκειται για ένα "φιλεργατικό" νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, όπου κόπηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκατοντάδων αστικών ΜΜΕ όλο το τριήμερο, αλλά και της κρατικής ΕΡΤ, δεν πέρασε παρά με τη μορφή σχολίου σε μόλις 5 δευτερόλεπτα!

Είναι προφανές ότι και εντολή υπάρχει από το υπ. Εργασίας να θαφτεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει την αλήθεια όταν την ίδια στιγμή ο ίδιος ο υπ. Εργασίας πασχίζει κάθε ημέρα σε ένα κεντρικό κανάλι -μόνος του φυσικά και χωρίς κανέναν αντίλογο- να πείσει ότι αυτό το έκτρωμα είναι "θετικό για τους εργαζόμενους" αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα ΜΜΕ έχουν πάρει εργολαβία τη στήριξη της αντεργατικής πολιτικής. Άλλωστε για τους επιχειρηματικούς ομίλους έγινε το νομοσχέδιο.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα φιμώσουν την φωνή και τη δράση των Συνδικάτων. Τελικά μόνο το φόβο τους δείχνουν. Οι εργαζόμενοι που ζουν στο πετσί τους τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική, έχουν μεγάλη πείρα από την αντίσταση και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Η κλιμάκωση των εργατικών αγώνων είναι μπροστά με την κινητοποίηση των Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη, στις 9 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στην πλατεία της ΧΑΝΘ και τις συσκέψεις των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας».

902.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ