Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελία bullying και ξυλοδαρμό σε 11χρονο μαθητή στον Εύοσμο

 
Παρέμβαση εισαγγελέα για καταγγελία bullying και ξυλοδαρμό σε 11χρονο μαθητή στον Εύοσμο

Ενημερώθηκε: 25/05/22 - 18:51

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτοπούλου, προκάλεσαν οι καταγγελίες του πατέρα 11χρονου μαθητή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο γιος του πέφτει θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού και άγριου ξυλοδαρμού, από ομάδα συμμαθητών του τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα ο πατέρας του μαθητή, της τετάρτης δημοτικού, καταγγέλει ότι ο γιος του είχε μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ' επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας ότι δέχεται το παιδί του και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος (ο καταγγέλλων) ότι η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί «γνωρίζουν και αδιαφορούν» για την κατάσταση που βιώνει ο ανήλικος.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει τετάρτη δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι "δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω". Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πατέρας του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο γιος του είχε μαχαιρωθεί πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ η έρευνα θα επικεντρωθεί σε όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά κατά την περίοδο των 2,5 χρόνων.Την καταγγελία ερευνά μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει έρευνα. Επικοινώνησε επίσης με τον πατέρα του παιδιού, προτρέποντας τον να συνδράμει την έρευνα με την ακριβή περιγραφή όσων καταγγέλλει ότι συνέβησαν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ