Πάτρα: Δικογραφία σε βάρος της σπείρας των ανήλικων διαρρηκτών που είχαν «ρημάξει» τουλάχιστον...40 διαμερίσματα

Διαρρήξεις στην  Πάτρα
Ενημερώθηκε: 31/10/18 - 16:19

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους οι τρεις ανήλικοι είχαν διαπράξει τουλάχιστον 40(!) διαρρήξεις σε σπίτια, ενώ είχαν κλέψει και δύο αυτοκίνητα στο διάστημα τον Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2018 στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών.

Δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος σχηματίστηκε σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 18, 17 και 16 ετών. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ η «λεία» που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας των ανηλίκων από τις τουλάχιστον 40 κλοπές, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι κλοπές που εξιχνιάστηκαν είχαν πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα εξάμηνο, από τον Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι δράστες είχαν αναπτύξει την μέθοδο της αναρρίχησης, μέσω υδρορροών, δέντρων και παρακείμενων κτισμάτων, φτάνοντας σε διαμερίσματα μέχρι δευτέρου ορόφου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και η προανάκριση της Ασφάλειας Πατρών, με σκοπό να εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις κλοπών που ενδεχομένως να εμπλέκονται οι τρεις ανήλικοι.