Ποιό είναι το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» που πλήττει περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιό είναι το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής» που πλήττει περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Ενημερώθηκε: 04/12/19 - 02:49

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει εδω και λίγες ώρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, έχει ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό. Ο λόγος για το φαινόμενο της «παγωμένης βροχής».

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου το φαινόμενο της παγωμένης βροχής δημιουργείται όταν οι σταγόνες «συναντούν» το παγωμένο έδαφος και αυτόματα μετατρέπονται σε πάγο.

«Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της δυτικης Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice). Και τι σημαίνει αυτό; Η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν, και σαν κερί παγώνει ακαριαία κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους, και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ! Σε λίγη ώρα στην περιοχή θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ανέβασε, μάλιστα, και ένα βίντεο, που δείχνει την «παγωμένη βροχή» και τράβηξε φίλος της σελίδας του, πριν από λίγες ώρες στο Νυμφαίο:

Παγωμένη βροχή

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΒΡΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της δυτικης Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice) . Και τι σημαίνει αυτό? Η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν, και σαν κερί παγώνει ακαριαία κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους, και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ! Σε λίγη ώρα στην περιοχή θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο! Υπάρχουν και θα υπάρχουν συνεχείς καιρικές αναφορές κι από άλλες περιοχές απ' όλη την Ελλάδα στη σελίδα μου στο facebook: SakisArnaoutoglouForecasts, Bίντεο πριν από λίγο Νυμφαίο: Αν. Μητρόπουλος Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Dienstag, 3. Dezember 2019