Πορεία αντιεξουσιαστών στην Δάφνη για τον Αμίρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιφασιστική πορεία με συλλογικότητες αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (07/11) στην Δάφνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 07/11/17 - 22:38

Αντιφασιστική πορεία με συλλογικότητες αντιεξουσιαστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (07/11) με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού μαθητή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καλογήρων και ξεκίνησε πορεία μέχρι το σπίτι του 11χρονου μαθητή, περνώντας μέσα από τις γειτονιές της Δάφνης. Με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», οι διαδηλωτές καταδίκασαν κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον 11χρονο Αμίρ.

Πριν από λίγες μέρες ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  συνάντησε τον 11χρονο Αμίρ μαζί με την μητέρα του, ενώ στη συνάντηση βρέθηκαν και ο Υπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και ο Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων Αθήνας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης.

Η πορεία τελείωσε μπροστά από το σπίτι του 11χρονου μαθητή, όπου και φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.
 
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το κίνημα δεν έμεινε ποτέ και δε θα μείνει ούτε τώρα αμέτοχο σε τέτοιες προκλήσεις. Αντίθετα, απαντούσε και απαντά με τα όπλα που διαθέτει. Την αλληλεγγύη και τον μαχητικό αντιφασισμό»