Πότε έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος

Πότε έρχονται οι «έξυπνοι» μετρητές ρεύματος
Ενημερώθηκε: 21/02/20 - 23:34

Ακόμα και διακοπές ρεύματος εξ αποστάσεων θα μπορούν να γίνονται πια με τους νέους, έξυπνους μετρητές που φέρνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Οι νέοι μετρητές, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Open TV, θα εντοπίζουν ακόμα και τη ρευματοκλοπή.

Πιο συγκεκριμένα, τους διακόπτες από μακριά θα μπορεί να ρίχνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε κακοπληρωτές, σε λίγους μήνες, χάρη στους «έξυπνους» μετρητές που θα αρχίσει να τοποθετεί εντός της χρονιάς.  «Θα τοποθετηθούν "έξυπνοι" μετρητές που θα βρίσκουν κάθε φορά την παραγωγή ή πόσο καταναλώνουμε. Ή αν υπάρχει, θα γίνεται άμεση ειδοποίηση. Μια χαρά το βλέπω» λέει καταναλώτρια.

Με τους νέους μετρητές θα μπορεί, επίσης, να μετρά την κατανάλωση από απόσταση για τους συνεπείς καταναλωτές, ενώ θα γνωστοποιείται ποιες ώρες ισχύουν εκπτωτικές τιμές, ώστε να επιλέγει πότε να χρησιμοποιήσει την κάθε συσκευή. «Είναι ασφαλείς, δεν μπορεί να τους παραβιάσει κάποιος, γιατί καμιά φορά γίνονται και αυτά. Καλό μέτρο είναι» επισημαίνει άλλη καταναλώτρια. 

Η ΔΕΗ, με τους «έξυπνους» μετρητές,  υπόσχεται μείωση του κόστους, εύκολο εντοπισμό βλαβών και αρχείο με ιστορικό καταναλώσεων. Οι «έξυπνοι» μετρητές αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και ως όπλο για τη μείωση της ρευματοκλοπής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΗ, η ρευματοκλοπή αγγίζει τα 80-90 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η κατάσταση θα περιοριστεί.