Πρόκληση-Τούρκοι Εθνικιστές: Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!

 
Πρόκληση και από τους Τούρκους Εθνικιστές: «Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!»

Ενημερώθηκε: 23/06/17 - 13:40

«Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!». Αυτό δήλωσε ο άκρως προκλητικός πρόεδρος του εθνικιστικού μικρού κόμματος 'Μεγάλη Ενότητα', Μουσταφά Ντεστιτζί.

Ο ηγέτης του μικρού αυτού εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας επικρίνοντας την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Ελλάδα χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ανάγνωση του Κορανίου και την προσευχή κατά την 'Νύχτα της Αποκαλύψεως' στο τζαμί της Αγίας της Σοφίας. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει καλά: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί και σύντομα –πρώτα ο Αλλάχ- θα ανοίξει ξανά ως τόπος λατρείας και η μουσουλμανική προσευχή (εζάνι) θα ακούγεται συνεχώς».

Και συνεχίζοντας το εθνικιστικό του παραλήρημα ο Ντεστιτζί είπε ότι «όταν ανοίξει η Αγία Σοφία για προσευχή –πρώτα ο Αλλάχ- μαζί με το Χάνι του Μωάμεθ του Πορθητή, θα μακαριστεί η ψυχή όλων των οσιομαρτύρων και των δασκάλων της πίστης. Η Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό για το αίμα που χύθηκε στις τουρκικές (χαμένες) πατρίδες, πρώτα με την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης και έπειτα της Δυτικής Θράκης, καθώς επίσης (θα δώσει λογαριασμό) και για τζαμιά που έχει κάψει»...

Η Τουρκία ζει το δικό της εθνικιστικό παραλήρημα και «χορεύει» στους εθνικιστικούς σκοπούς του Ερντογάν, αδιαφορώντας ακόμα και όσα την καταδικάζουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η UNESCO κλπ. και έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν για χαμένες πατρίδες στην Δυτική Θράκη ακόμα και στην Θεσσαλονίκη, υπερβαίνοντας κατά πολύ την συνήθη προκλητικότητα για τα νησιά του Αιγαίου.
Κατ' αυτούς ίσως και όλος ο πλανήτης να τους ανήκει, αλλά όπως το πάνε οι Τούρκοι ο απομονωτισμός που βιώνουν και θα βιώσουν ακόμα περισσότερο μοιάζει δρόμος δίχως επιστροφή για την Τουρκία... του ψευτοσουλτάνου Ερντογάν και του νέο-Οθωμανικού θιάσου του.

Σχετικά Θέματα:

Αυστηρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την τουρκική πρόκληση στην Αγ. Σοφία

Επιστολή στην UNESCO για την τουρκική πρόκληση στην Αγ. Σοφία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρά την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, περνούν στην επίθεση οι Τούρκοι και κατηγορούν την Ελλάδα