Προσγειώθηκαν τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στη νότια Αίγυπτο

 
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Ενημερώθηκε: 23/04/23 - 23:15

Προσγειώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα δυο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27j που είχαν απογειωθεί με προορισμό την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της επιχείρησης απεγκλωβισμού των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Τα δύο μεταγωγικά προσγειώθηκαν σε αεροδρόμιο στη νότια Αίγυπτο

Τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν στην Αίγυπτο καθώς στο Σουδάν βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών.

Με πτήση με προορισμό το Τζιμπουτί αποχώρησε η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν με τη βοήθεια της Γαλλίας.

Πρόκειται 8 άτομα τα οποία και υποδέχθηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία.

Μια ακόμη πτήση 12 Ελλήνων που αποχωρούν από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στο Τζιμπουτί.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πρόκειται να συνεχιστεί καθόλη την διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται πως στο Σουδάν εκτιμάται πως βρίσκονται περί τους 100 Έλληνες με τις οικογένειες τους και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή μεταφορά τους.

Όπως τόνισαν από το Υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να εκμεταλλευτούν κάθε παράθυρο εκεχειρίας ενώ υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας μίλησε με την Γαλλίδα ομολογό του, νωρίτερα, καθώς η συνδρομή της Γαλλίας ήταν απαραίτητη.

Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης στο Σουδάν και συντονισμού ενεργειών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη χώρα αυτή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δύο συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και του ΓΕΕΘΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ