Πρώτη νύχτα ελευθερίας για τους εμβολιασμένους-Σαρωτικοί οι έλγχοι της ΕΛ.ΑΣ

 
σδφγ

Ενημερώθηκε: 09/10/21 - 23:44

Με «διαβατήριο» το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις ταυτότητες τους, οι πλήρως εμβολιασμένοι γυρίζουν τις συνήθειές τους στην προ πανδημίας εποχή και ζουν ξανά την εστίαση και ψυχαγωγία όπως παλιά, χωρίς μάσκες, χωρίς περιορισμούς στους θαμώνες, με χορό, ορθίους, μουσική και ελεύθερο ωράριο στους αμιγείς χώρους (αποκλειστικά για εμβολιασμένους).

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα το βράδυ ακόμα και στις κόκκινες περιοχές στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας συνοδεύονται όμως και από σαρωτικούς ελέγχους καθώς οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθήσουν να πορεύονται με μάσκες και τεστ σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και την ψυχαγωγία στην πρώτη ημέρα επιστροφής στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην επιτρέψουν την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικό χώρο.

Την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν όμως και τα μικτά κλιμάκια 10-15 ατόμων από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες που θα επιβλέπουν την εφαρμογή των νέων μέτρων.