Σαμοθράκη: Διάσωση ορειβάτη από πλήρωμα Super Puma (Video)

Σαμοθράκη: Διάσωση ορειβάτη από πλήρωμα Super Puma (Video)
Ενημερώθηκε: 25/08/20 - 17:23

Έπειτα από διάστημα δύο ημερών, ο Ισπανός ορειβάτης που ήταν εγκλωβισμένος σε δύσβατη χαράδρα, στο φαράγγι Γυάλι της Σαμοθράκης, ανασύρθηκε ζωντανός από το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Καθώς ο οριβάτης έκανε οριβασία μαζί με ένα φίλο του, το βράδυ της Πέμπτης, ο ένας από τους δύο έπεσε σε βράχο από ύψος σχεδόν 10 μέτρων. Κλιμάκιο 10 ανδρών της πυροσβεστικής Σαμοθράκης, με τη συνδρομή του λιμενικού και μίας ιδιωτικής λέμβου, ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, Παντελής Θεοφανίδης, "Ήταν θαύμα που ζούσε αυτός ο άνθρωπος μετά από τέτοια πτώση. Ζητήσαμε τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ και μετά από πορεία 10 ωρών τους εντοπίσαμε στον 6ο καταρράκτη. Ήταν σε πλήρη εξάντληση και αφυδατωμένος".

Ο φίλος του θύματος, Ελληνοδανός, έπειτα από την πτώση του ορειβάτη, αναζήτησε κάποιον άλλο ορειβάτη, επειδή δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. Βρήκε έναν Έλληνα, ο οποίος έδωσε τις συντεταγμένες τους, μέσω του κινητού, σε κλήση του στο 199 της Πυροσβεστικής.

Παρότι οι συντεταγμένες δεν ήταν σωστές και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό φαράγγι, οι διασώστες εντόπισαν τον ορειβάτη και τον φίλο του, ωστόσο η προσέγγισή τους ήταν δύσκολη.

Κλήθηκε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου σημείου και επειδή άρχισε να σκοτεινιάζει, ήταν αδύνατος ο άμεσος απεγκλωβισμός τους.

Η διάσωση έγινε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από τους άνδρες της Πολεμικής αεροπορίας. Ο Ισπανός τουρίστας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ