Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου σε τουρκικό πρωτοσέλιδο (ΦΩΤΟ)

Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου σε τουρκικό πρωτοσέλιδο (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 11/04/18 - 14:17

Περίεργα και επικίνδυνα σενάρια κατασκευάζει ο τουρκικός τύπος σε μια περίοδο που η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει φθάσει στο ζενίθ και όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφόρησε σήμερα με βασικό θέμα “Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο” και αναφέρεται στο ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας που θα έχει σαν στόχο τον Ερντογάν. Στην περίπτωση αυτή αναφέρει η εφημερίδα “αν γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο”, τότε η Τουρκία θα βρεθεί απέναντι σε ένα μέτωπο που θα δημιουργήσουν ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Θερμό επεισόδιο στη Ρω - Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο

Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι το περιστατικό θα είναι αποτέλεσμα προβοκάτσιας των Γκιουλενιστών, αναφέροντας την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από Τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία που είχε αποδοθεί σε Γκιουλενιστες αξιωματικούς.

΄λ

Πηγή: Yeni Safak