Σημαντική αύξηση στις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας: Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Μεσσηνίας εξήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

 
Σημαντική αύξηση στις καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας

Ενημερώθηκε: 10/07/24 - 18:13

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Μεσσηνία με δυο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας προανήγγειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, ενώ πρόσθεσε ότι ο νομός θα ενισχυθεί και με μια ομάδα για τον έλεγχο των παραβάσεων στο οδικό δίκτυο.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας (οδός Αριστομένους) με τον δήμαρχο της Πόλης Θανάση Βασιλόπουλο αλλά και τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής συνάντησης ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας και προέδρο επίσης του συμβουλίου Παραβατικότητας, Αναστάσιο Ηλιόπουλο για την κατάσταση που επικρατεί στη μεσσηνιακή ύπαιθρο, ενώ έκανε δεκτό και το αίτημα του δημάρχου για επιπλέον κάμερες στα χωριά των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης αλλά και τη μεταφορά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου για την πρόληψη εγκληματικότητας στις κοινότητες, το οποίο λειτουργεί από το 2021 στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βία, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παρουσιάζεται πολύ σημαντική αύξηση στις καταγγελίες στις αστυνομικές διευθύνσεις , που φθάνει σε μερικούς νομούς ακόμα και το 45% , τονίζοντας ότι «ανοίγουν πλέον τα στόματα και ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να μιλήσουν».

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παραβρέθηκε σε υπηρεσιακή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, για περισσότερες από δυο ώρες, με στελέχη και αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας απ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ