Ατύχημα σημειώθηκε στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το αεροδρόμιο στη Σκιάθο, όταν δύο νεαρές κοπέλες βρέθηκαν στη δίνη της τουρμπίνας αεροσκάφους που απογειωνόταν στις 10:00 το πρωί, με αποτέλεσμα η μία εξ αυτών να τραυματιστεί σοβαρά και να πέσει στην άσφαλτο.
Σύμφωνα με το Skiathoslife.gr, η τραυματίας είναι μια νεαρή Γερμανίδα, που δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό του Κέντρου Υγείας. Οι νεαρές κοπέλες καταγγέλλουν ότι σε κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ, ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο κάτι που έγινε μετά από 45` αλλά ήδη είχε ενημερωθεί και παραλάβει τη νεαρή κοπέλα το Πολυϊατρείο Σκιάθου.
«Ασπίδα προστασίας» για την άτυχη Γερμανίδα που απωθήθηκε από τα αέρια του αεροσκάφους αποτέλεσαν φίλοι της και παρευρισκόμενοι, καθώς μετά από 10 λεπτά υπήρξε νέα απογείωση.
Η εμπειρία της απογείωσης αεροσκαφών από κοντινή απόσταση, όπως αυτή που προσφέρει το αεροδρόμιο της Σκιάθου, μπορεί να φαίνεται συναρπαστική, όμως κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων.
Συνεχίζουν την επικίνδυνη συνήθεια οι τουρίστες
Όπως όλα δείχνουν και φέτος οι τουρίστες στη Σκιάθο συνεχίζουν την επικίνδυνη συνήθεια να στέκονται ακριβώς πίσω από την ουρά αεροπλανου, στην άκρη του διαδρόμου του αεροδρομίου την ώρα της απογείωσής του, με αποτέλεσμα να δουν, να νιώσουν, να βιώσουν τη δύναμη της ώθησης από την τουρμπίνα.
Μόλις το αεροπλάνο βάζει μπροστά τις μηχανές για να ξεκινήσει την απογείωση, ο αέρας που βγαίνει από τις τουρμπίνες παρασέρνει ορισμένους ενώ άλλοι εκτινάσσονται στην απέναντι πλευρά. Πρόκειται για κάτι πραγματικά επικίνδυνο, το οποίο έχουν απαγορεύσει οι αρχές αλλά οι τουρίστες συνεχίζουν να κάνουν.
Ζώνη υψηλού κινδύνου η περιοχή πίσω από το αεροσκάφος
Κατά την απογείωση, οι τουρμπίνες των αεροσκαφών παράγουν τεράστια ώθηση και εξαιρετικά ισχυρό ρεύμα αέρα, το οποίο μπορεί:
Να παρασύρει άτομα και αντικείμενα με βίαιο τρόπο,
Να προκαλέσει πτώσεις, τραυματισμούς ή ακόμα και σοβαρά ατυχήματα,
Να εκτοξεύσει χαλίκια, άμμο και άλλα σωματίδια με ταχύτητα, προκαλώντας τραυματισμούς στα μάτια ή το πρόσωπο,
Να προκαλέσει ζημιές σε οχήματα ή προσωπικά αντικείμενα.
Η περιοχή πίσω από το αεροσκάφος κατά την απογείωση ΔΕΝ είναι τουριστικό αξιοθέατο – είναι ζώνη υψηλού κινδύνου. Παρότι πολλοί προσεγγίζουν το σημείο για φωτογραφίες ή βίντεο, παραμένει απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και οι προειδοποιήσεις.
Σεβαστείτε τις πινακίδες και τις οδηγίες του προσωπικού ασφαλείας. Μην ρισκάρετε την ασφάλειά σας για ένα στιγμιότυπο.