Σοκ με ναζιστικούς χαιρετισμούς Ελλήνων οπαδών στο Ελλάδα-Εσθονία

Σοκ προκαλεί φωτογραφία που φέρεται να προέρχεται από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος στον αγώνα με την Εσθονία
Ενημερώθηκε: 19/11/18 - 19:52

Σοκ προκαλεί φωτογραφία που φέρεται να προέρχεται από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος στον αγώνα της Κυριακής με την Εσθονία.

Εκεί απεικονίζονται οπαδοί της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και να φέρουν φασιστικά σύμβολα,μεταξύ των οποίων και σημαία με τον Μαύρο Ήλιο των SS που αποτελείται από 12 σιγμοειδείς ακτινωτούς ρούνους.

Αυτά θυμίζουν την δεκαετία του 2000, όταν η Χρυσή Αυγή είχε επιχειρήσει «άνοιγμα» στην κοινωνία μέσω της «Γαλάζιας Στρατιάς» μέσα στα γήπεδα με φερόμενο ως επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο.

«Αν θέλουν να μας αποκαλούν φασίστες, δεν θα τους χαλάσουμε το χατίρι. Επίσης...μέλη της Χρυσής Αυγής είναι μέλη του συλλόγου μας...κι έχουμε ένα κοινό την αγάπη μας για την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του αναφορικά με τη δράση της Γαλάζιας Στρατιάς ο Παναγιώταρος το μακρινό 2004.

Η Γαλάζια Στρατιά ευθύνεται για πογκρόμ κατά μεταναστών κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Euro το 2004 από την Εθνική, ενώ το 2007.