Σπείρα ανηλίκων ρήμαζε καταστήματα

Σπείρα ανηλίκων ρήμαζε καταστήματα
Ενημερώθηκε: 18/02/19 - 14:35

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές από καταστήματα, καθώς και κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε Δάφνη, Ομόνοια και Νέο Κόσμο, τέσσερις ανήλικοι, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τρεις Έλληνες υπήκοοι και ένας αλλοδαπός.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του έτους είχαν συστήσει συμμορία με διαρκή δράση και διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Σε ό,τι αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, κινούμενοι με δίκυκλες μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, εντόπιζαν καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων (καπάκια φρεατίων) έσπαγαν τις προσόψεις  και τις εισόδους των καταστημάτων, αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και χρήματα.