Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας
Ενημερώθηκε: 22/10/18 - 15:48

Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το μακάβριο εύρημα, το κρανίο που ανασύρθηκε το πρωί της 14ης Οκτωβρίου από τάφρο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας.

Η εξέταση DNA «δείχνει» την άτυχη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 17 Ιουνίου 2010.

Αρχικά, τα ευρήματα του ιατροδικαστή ήταν συμβατά με την υπόθεση, δηλαδή το φύλο, η ηλικία, ο χρόνος θανάτου, αλλά και ένα παλιό τραύμα στο κρανίο από ατύχημα που είχε το νεαρό κορίτσι.

Μετά την ταυτοποίηση του DNA απομένει να αποδειχθεί εάν τα οστά που βρέθηκαν στην τάφρο ανήκουν στην κοπέλα.

Η κοπέλα όσο ήταν εν ζωή, είχε ένα τροχαίο ατύχημα, στις 30 Δεκεμβρίου του 2009.

Από το τροχαίο είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και συγκεκριμένα είχε κάκωση στην αριστερή κροταφική χώρα. Στο κρανίο που βρέθηκε αυτές τις μέρες στο χωράφι, υπήρχε επίσης, κάκωση στην αριστερή κροταφική χώρα.

Μόλις ο φάκελος της κοπέλας έφτασε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, από το νοσοκομείο της Άρτας που είχε νοσηλευτεί τότε μετά το ατύχημα, δυστυχώς, το τραγικό φινάλε της ιστορίας της άρχισε να φαίνεται.

Oι συγγενείς της Αγγελικής Πεπόνη από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισής της είχαν «δείξει» συγκεκριμένο πρόσωπο ως άμεσα σχετιζόμενο. Επρόκειτο για έναν άνδρα 59 ετών σήμερα, με τον οποίο η κοπέλα φέρεται να διατηρούσε προσωπική σχέση. Μάλιστα, το κρανίο της Αγγελικής βρέθηκε σε μικρή, σχετικά, απόσταση, από το σπίτι του ανθρώπου που η οικογένεια της κοπέλας είχε υποδείξει ως πρόσωπο - κλειδί στην εξαφάνιση.

Εκείνος τότε είχε υποστηρίξει ότι η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι του προς άγνωστη κατεύθυνση, κάνοντας λόγο ακόμη και για φυγή της στην Αλβανία. Με δεδομένο ότι δεν είχε βρεθεί το παραμικρό ίχνος της κοπέλας, ο φάκελος με το όνομά της παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανοιχτός με την ένδειξη «εξαφάνιση», χωρίς οι έρευνες να μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο.