Στον εισαγγελέα η κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

 
καλογριτσας

Ενημερώθηκε: 25/01/23 - 17:52

Στον εισαγγελέα για διερεύνηση ζήτησε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου να σταλούν τα πρακτικά της δίκης με την καταγγελία της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ότι «τσάντες και φάκελοι με χρήματα πήγαιναν από το γραφείο του επιχειρηματία στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόταση της εισαγγελέως, αντεισσαγγελέως του Αρείου Πάγου Ολγας Σμυρλή αν γίνει δεκτή από το Δικαστήριο, δρομολογεί νέα δεδομένα για το εν λόγω θέμα με επικείμενη εισαγγελική έρευνα.

«Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Το λέω αυτό γιατί δεν πρέπει να γίνει εδώ στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μη πω αρένα. Ότιδηποτε συνεισφέρεται στην υπόθεση για βαλίτσες, χρήματα κτλ...είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε αναλόγως. Γι' αυτό εγώ θα ζητήσω τα πρακτικά να σταλούν στην εισαγγελία να ελεγχθούν» ανέφερε η κυρία Σμυρλή κατά την ανάπτυξη της πρότασης της.

Η εισαγγελική λειτουργός επίσης πρότεινε την απόρριψη των ενστάσεων της πλευράς Παππά, για πλαστότητα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ του πρώην υπουργού και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σημειώνοντας όμως μεταξύ άλλων. «Τα sms εμπίπτουν στην έννοια του απορρήτου. Θα πρέπει να σταθμίσουμε τα έννομα αγαθά. Το απόρρητο της ιδιωτικής ζωης αλλά και αυτό της δίκαιης δίκης. Τα στοιχεία που υπάρχουν πρέπει να τεθούν στη δικαστική διερεύνηση. Είμαι της άποψης,ότι όλα τα στοιχεία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του δικαστηρίου και να αξιολογούνται».

Ως προς τον τρόπο που έχουν αποτυπωθεί τα μηνύματα, δηλαδή σε χαρτί, η κ. Σμυρλή σημείωσε: «δεν έχουμε αποτύπωση αυτών των μηνυμάτων με τον ενδεδειγμένο τρόπο, όπως γίνεται από αρμόδια αρχή. Δεν υπάρχει σφραγίδα εγκυρότητας γι' αυτό θα αξιολογηθούν ελευθέρως. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν με αυτή την παράμετρο».

Γραφολογική εξέταση

Νωρίτερα, ο συνήγορος του επιχειρηματία, Αγγελος Καραχαλιος προσκόμισε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη τόσο για το ημερολόγιο της εξ απόρρητων του Χρήστου Καλογριτσα, γραμματέως του Ευθαλίας Διαμαντή, όσο και για τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο.

«Η γραφολογική έγινε από την κυρία Καμπουρη, διακεκριμενη γραφολόγο. Από την έρευνα, έλεγχο και αντιπαραβολή των εγγράφων, προκύπτει ότι τα αποσπάσματα του ημερολογίου σε σχέση με το δείγμα γραφής της Θάλειας Διαμάντη φαίνεται ότι ταυτίζονται και στις τρεις ζώνες του γραφικού χώρου, χωρίς ένδειξη απομιμήσεως, οδηγώντας ευθέως στη Θαλεια Διαμαντή ως πραγματική συντάκτρια των ως άνω φύλλων» αναφέρει η γραφολόγος.

Κατά την ίδια, ούτε τα μηνύματα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο εμφανίζουν διάσπαση, ενώ υπάρχει συνοχή των συνομιλιών, όποτε κατά τη γραφολόγο δεν έχουν υποστεί αλλοίωση.

ΝΔ: Πόσο θα συνεχίσει ο κ.Τσίπρας να πετά τη μπάλα στην εξέδρα για τις σακούλες με τα «μαύρα»

Απαντήσεις για τα όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Δικαστηρίου, ζητά η ΝΔ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου πρότεινε να σταλούν στις εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση τα πρακτικά της δίκης με την επίμαχη κατάθεση της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ, αναφέρει:

Μπορεί ο λαλίστατος, κατά τα λοιπά, κ.Τσίπρας να συνεχίζει τη 12ήμερη αφωνία του για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του, αλλά για πόσο θα συνεχίσει να «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα»; Η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση. Έτσι, ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουμε πόσο δυσάρεστη είναι αυτή η υπόθεση για τον κ. Τσίπρα αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαιτούμενες απαντήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ