Στους δρόμους από σήμερα οι αγρότες - Μπλόκα σε όλη τη χώρα

 
Στους δρόμους από σήμερα οι αγρότες - Μπλόκα σε όλη τη χώρα

Ενημερώθηκε: 28/01/19 - 07:38

Στο στήσιμο μπλόκων σ' όλη τη χώρα προχωρούν σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, με βασικά αιτήματα την μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Το «ποδαρικό» των κινητοποιήσεων έκαναν το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), που παρέταξαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Αγ. Γεωργίου την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στον Πύργο. Έχουν ήδη ενημερώσει πως από το πρωί της Δευτέρας θα στήσουν μπλόκο μεταφέροντας αρκετά μηχανήματα στο σημείο, αλλά μάλλον θέλησαν να αιφνιδιάσουν, φέρνοντας νωρίτερα τα πρώτα μηχανήματα.

Αναλυτικά πού θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες.

Κυριακή 27 Γενάρη:

Κρήτη

- Στο Ηράκλειο, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, χτες το πρωί στήθηκε μπλόκο στον Κόμβο στα Πραιτώρια, με παράταξη τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στο σημείο, τα οποία διαρκώς ενισχύονται.

Μεσσηνία

- Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης σταδιακά συγκεντρώνονται και παρατάσσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προκειμένου να προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκου, στο Σταθμό της Μεσσήνης.

Δευτέρα 28 Γενάρη

Θεσσαλία

- Στον κόμβο της Νίκαιας θα στηθεί το ισχυρό πανθεσσαλικό μπλόκο των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στερεά - Εύβοια

- Οι αγρότες της Φθιώτιδας κατέρχονται με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Ανθήλης και στη διασταύρωση της Γλύφας στην Πελασγία, μετά από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε στην Ανθήλη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Αιτωλοακαρνανία

- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο μπλόκο που θα στηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Αγρίνιο, στην είσοδο της Ιονίας Οδού στο Χαλίκι.

Πελοπόννησος

- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί στον κόμβο Αγίου Γεωργίου έξω από τον Πύργο στις 11.30 π.μ., ενώ εκεί θα στήσει το δικό της μπλόκο.

- Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Αίγιο μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου.

- Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ερύμανθου στη Δυτική Αχαΐα το απόγευμα θα παραταχθούν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Σταυροδρόμι.

- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας θα πραγματοποιήσει στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

- Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού Πυλείας Μεσσηνίας στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσει το στήσιμο μπλόκου τις αμέσως επόμενες μέρες.

Κεντρική Μακεδονία

- Στις 9.30 π.μ. - Στην Ημαθία, στήσιμο μπλόκου στον Κόμβο της Κουλούρας.

- Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» θα προχωρήσει στο στήσιμο μπλόκου στις 10 π.μ. στην διασταύρωση Γυψοχωρίου.

- Στις 11 π.μ., στήσιμο μπλόκου από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» στη διασταύρωση της Νάουσας.

- Από το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κατερίνης, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κατερίνης «Δήμητρα» θα παρατάσσουν σταδιακά τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα μπροστά στον πολυχώρο «Ελιά» στην Κατερίνη, με σκοπό την Τετάρτη 30 Γενάρη να προχωρήσουν στο στήσιμο μπλόκου.

- Στις Σέρρες, το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής θα συγκεντρώσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Προμαχώνα.

Δυτική Μακεδονία

- Ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου Φλώρινας θα προχωρήσει στο στήσιμο μπλόκου στις 12 το μεσημέρι στον Κόμβο του Αντιγόνου.

- Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Μπλόκων θα ξεκινήσουν να παρατάσσουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα χωριά του νομού, προκειμένου τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη στις 11 π.μ. να προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγγιορίδου, στην Καστοριά.

Κρήτη

- Στις 11 π.μ. παγχανιώτικο συλλαλητήριο με αγροτικά οχήματα θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων στη Δημοτική Αγορά.

Τετάρτη 30 Γενάρη:

Ήπειρος

- Στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας καλεί σε συγκέντρωση στον κόμβο του Λούρου.

Αιτωλοακαρνανία

- Στις 11.30 π.μ., στον κόμβο της Αμφιλοχίας, θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Θράκη

Έβρος

- Στις 12 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» θα προχωρήσει σε στήσιμο μπλόκου στον Κόμβο των Καστανεών.

Σάββατο 2 Φλεβάρη:

Αιτωλοακαρνανία

- Στις 12 το μεσημέρι, στα Διόδια του Ακτίου, θα γίνει συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας. Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου θα προχωρήσουν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων.