Συγκέντρωση-επιδειξη ισχύος των αναρχικών στα Προπύλαια σήμερα

 
Συγκέντρωση-επιδειξη ισχύος των αναρχικών στα Προπύλαια σήμερα

Ενημερώθηκε: 14/09/19 - 13:44

Συναγερμό στην Αστυνομία έχει προκαλέσει η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στο κέντρο της Αθήνας, για σήμερα, Σάββατο 14/9, αναρχικοί.

Εξάρχεια

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι αναρχικοί πραγματοποιούν τη συγκέντρωση για επίδειξη ισχύος και σε αντίδραση κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων στα .

Η κινητοποίηση, που έχει ως σύνθημα «No pasaran», αποφασίστηκε στα τέλη Αυγούστου, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο κτίριο ΒΟΞ στην οδό Θεμιστοκλέους.

«Να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία», έγραφε η αφίσα-κάλεσμα για συμμετοχή τη συνέλευση στο ΒΟΞ, στην οποία είχαν δώσει το «παρών» περισσότερα από 100 άτομα. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, η δυναμική των αντιδράσεων έχει αυξηθεί, κάτι που εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί στον αριθμό των συμμετεχόντων στη σημερινή κινητοποίηση.

Διαβάστε ακόμα: Η ΕΛ.ΑΣ έτοιμη να μπει στο «στρατηγείο» του Ρουβίκωνα στα Εξάρχεια

Μία σειρά από αναρχικές ομάδες καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση με κείμενά τους στο Διαδίκτυο. «Ολοι/Ολες στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις» αναφέρεται σε κείμενο που υπογράφει η «Αναρχική Ομοσπονδία».

«Μπροστά στην κρατική καταστολή, στη διάλυση των κοινωνικών/ταξικών αγώνων και των κεκτημένων μας, μπροστά στην υποτίμηση των ζωών μας, να ορθώσουμε συλλογικά αναχώματα, να προτάξουμε τους αγώνες μας, να στήσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης» καλούν αντίστοιχα με κείμενό τους, τα μέλη της κατάληψης «Επαυλη Κουβέλου».

Σε αυτή την περίπτωση οι διοργανωτές θα επιδιώξουν να περιφρουρήσουν τη διαδήλωση προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια, δίχως βεβαίως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μικρές ομάδες «μπαχαλάκηδων» να επιτεθούν στους αστυνομικούς ή να προκαλέσουν φθορές. Πάντως, η παρουσία των ΜΑΤ θα είναι ιδιαίτερα έντονη και σε περίπτωση επεισοδίων η εντολή που έχει δοθεί είναι να αντιδράσουν άμεσα.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Καθημερινή»