«Συναγερμός» στο Αιγαίο - Οι δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια! (ΠΙΝΑΚΕΣ)

«Συναγερμός» στο Αιγαίο - Οι δήμοι ενημερώνουν για τα καταφύγια!
Ενημερώθηκε: 14/03/18 - 13:24

Ακολουθώντας το παράδειγμα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, που προειδοποιούσε και έδινε οδηγίες σε περίπτωση ''μεγάλης κρίσης'', οι Δήμοι Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών, Θήρας ενημερώνουν τους δημότες για τους χώρους καταφυγής πληθυσμού σε περίπτωση μεγάλης κρίσης.

Καλαμάτα: Την παρουσίαση των χώρων συγκέντρωσης κοινού, καταφυγής για την Καλαμάτα, καθώς και για τις Τοπικές Κοινότητες στο Δήμο Καλαμάτας έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάση Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την πολιτική προστασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Στόλτενμπεργκ: Βρείτε τα μόνοι σας!

Σαντορίνη: Σε ανάρτηση χαρτών των χώρων καταφυγής του νησιού, 48 καταφύγια στη Σαντορίνη, έχει προχωρήσει το αρμόδιο όργανο του Δήμου Θήρας, με οδηγίες για την προστασία των πολιτών.

Ως τέτοιοι χώροι ορίζονται: πλατείες, ελεύθεροι χώροι (π.χ. κενά οικόπεδα), ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, περιοχές αστικού πρασίνου (άλση, πάρκα, παιδικές χαρές), προαύλια σχολείων και εκκλησιών, οι οποίοι οφείλουν να είναι μακριά από επικίνδυνα εδάφη για κατολίσθηση ή καθίζηση, καθώς και από αναχώματα και υπόγειες στοές ενώ για παραθαλάσσιες περιοχές η υψομετρική θέση πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείει διακινδύνευση από θαλάσσιο σεισμικό κύμα (tsunami).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους ιδιόκτητους χώρους προβλέπεται μνημόνιο συνεργασίας για πιθανή χρήση τους.

Σέρρες:  Εντύπωση κάνει η ενημέρωση του Δήμου Σερρών στους δημότες του, για τους χώρους καταφυγής (συγκέντρωσης) σε περίπτωση σεισμού, καθώς λίγοι πολίτες γνωρίζουν,που θα έπρεπε να πάνε σε μια τέτοια κατάσταση.

Αντίστοιχες εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ελεύθερους χώρους (π.χ. γήπεδα ποδοσφαίρου) των Δημοτικών κοινοτήτων Λευκώνα, Σκουτάρεως, Μητρουσίου, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων Ξηρότοπου, Μετοχίου, Αϊ Γιάννη, Κρίνου, Ελαιώνα, Οινούσας, Επταμύλων, Αν. Βροντού, Ορεινής, Χριστός, Λευκώνα, Αναγέννησης, Βαμβακιάς, Προβατά, Μονοκλησιάς, Άνω Καμήλας, Κάτω Καμήλας, Κουμαριάς, Αδελφικού, Κουβουκλίου, Βαμβακούσας, Πεπονιάς, Κωνσταντινάτου, Αγία Ελένης.

ζ

σ

σ

σ

σ

σ

σ

σ

σ