Συνάντηση Τσίπρα με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

 
τσιπρας

Πηγή Φωτογραφίας: (ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 01/06/23 - 20:10

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αποτελούμενης από τον Γιώργο Τζομάκα, αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Θοδωρή Γκούμα, πρόεδρο Ενωσης Χειμαρριωτών και τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Φρέντι Μπελέρη, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη σημειώνοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν από τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του, χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Επίσης πρόσθεσε τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της Ε.Ε. στις 18.6.2019.

Από πλευράς της, η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη σταθερή, διαχρονική στήριξη στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Γιώργος Τρίχας, συντονιστής του Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ