Συνελήφθη 28χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό μέλος της ασφάλειας του πρωθυπουργού

 
Συνελήφθη 28χρονος που παρίστανε τον αστυνομικό μέλος της ασφάλειας του πρωθυπουργού

Ενημερώθηκε: 30/11/18 - 14:50

Στη σύλληψη ενός 28χρονου που παρίστανε τον αστυνομικό προχώρησε χθες στο Νέο Ψυχικό, η Ασφάλεια. ο 28χρονος παρουσιαζόταν ως μέλος της ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Ο Αλβανικής υπηκοότητας 28χρονος, πρώην ντιλιβεράς στο επάγγελμα, είχε πει στους τροχονόμους που έκαναν ρύθμιση κυκλοφορίας στην οδό Κηφισίας ότι είναι αποσπασμένος στην ασφάλεια του πρωθυπουργού και πως βρισκόταν εκεί για να φροντίσει για την ασφαλή μετάβαση του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα παρενέβη κατά την διάρκεια διένεξης άνδρα της Τροχαίας με έναν πολίτη, προειδοποιώντας τον τελευταίο ότι εάν δεν συμμορφωνόταν θα αναγκαζόταν να τον συλλάβει.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ασφάλειας προσπάθησαν να ελέγξουν τον 28χρονο, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι, φέροντας πολιτική περιβολή, κινείτο στην περιοχή των Αμπελοκήπων προσποιούμενος τον αστυνομικό.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει, πλην όμως οι αστυνομικοί του απέσπασαν ένα τσαντάκι, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ενα πλαστικό αεροβόλο όπλο

-Ενας ασύρματος

-Ενα ζευγάρι χειροπέδες

-Δελτίο ταυτότητας αστυνομικού για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από το νόμιμο κάτοχό της.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 28χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πηλίκιο αστυνομικού

-δερμάτινο πορτοφόλι, το οποίο έφερε στο εσωτερικό του μεταλλικό έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ.

-φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν ο ανωτέρω με στολή αστυνομικού

-σφραγίδες, κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής κλπ

-καθώς και τα κλειδιά από τα δυο πολυτελή αυτοκίνητα του, μάρκας Mercedes SLK και Jeep Cherokee.

Ο 28χρονος κατηγορείται για αντιποίηση Αρχής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο 28χρονος κατά την σύλληψη του προσπάθησε να δικαιολογηθεί στους αστυνομικούς για τα ευρήματα που εντόπισαν στο σπίτι του, λέγοντας τους ότι μεγάλο του όνειρο, ήταν να γίνει αστυνομικός, δεν τα κατάφερε και έτσι προσπάθησε να γίνει από μόνος του...!