Συνελήφθη αστυνομικός πρωταγωνιστής σε κύκλωμα απατεώνων – Φέρεται να φρουρούσε το Μέγαρο Μαξίμου

 
maximou

Ενημερώθηκε: 20/11/23 - 12:08

Αρχιφύλακας 34 ετών από τμήμα της Ανατολικής Αττικής που φέρεται ότι εκτελούσε φρούρηση του Μεγάρου Μαξίμου περιμετρικά, συνελήφθη με την κατηγορία συμμετοχής σε κύκλωμα που εξαπατούσε πολίτες για εξωδικαστικές υποθέσεις.

Ο αρχιφύλακας φέρεται να «εργαζόταν» σε εταιρία που έστηνε απάτες ακόμα και κατά τις ώρες που είχε διατεθεί για εκτέλεση υπηρεσίας. Η συνήθης υπηρεσία που εκτελούσε ήταν περιπολία για τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου. Αντ' αυτού όμως ο αστυνομικός στάθμευε την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και στη συνέχεια φέρεται να μετέβαινε στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η συγκεκριμένη εταιρία «υποσχόταν» στους πολίτες ρύθμιση των οφειλών τους μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έπαιρναν τα χρήματα των «πελατών» τους χωρίς να κάνουν καμία ρύθμιση.

Καταγγελία γυναίκας για εξαπάτηση από εταιρία με την οποία συμφώνησε για ρύθμιση οφειλών καταβάλλοντας προκαταβολή 1.800 ευρώ που δεν αποδόθηκε, οδήγησε στη σύλληψη του αστυνομικού αλλά κι ενός 53χρονου.

Όλα ξεκίνησαν όταν γυναίκα κατήγγειλε στις 10 Οκτωβρίου στην Αστυνομία ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου απευθύνθηκε μέσω ιστοσελίδας σε εταιρία, προκειμένου να προβεί σε εξωδικαστικό διακανονισμό οφειλών της.

Στις 21 Ιουλίου 2023 επικοινώνησε με την εν λόγω εταιρία και συνομίλησε με άτομο που της συστήθηκε ως εκπρόσωπός της, ζητώντας να καταβάλει το χρηματικό ποσό 6.500 ευρώ, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξής της στον εξωδικαστικό μηχανισμό, ποσό το οποίο η ίδια αρχικά δεν αποδέχτηκε, ωστόσο συμφώνησαν σε μικρότερο ποσό και συγκεκριμένα 4.500 ευρώ.

Αφού λοιπόν στις 17/8/2023, η γυναίκα απέστειλε ως προκαταβολή το ποσό των 1.850 ευρώ μέσω επιταγής στην εταιρία, συνάφθηκε σχετική σύμβαση για την ανάληψη της διαδικασίας από την εταιρία, όμως στις 30/09/2023, η εταιρεία έλυσε τη σύμβαση, με καταγγελία που της απέστειλε, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διευθέτηση της αίτησης της, όπως πληροφορήθηκε η ίδια από εργαζόμενη στην εταιρία για μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, από την υπάλληλο ενημερώθηκε ότι η εταιρία παρουσίαζε προβλήματα με αιτήσεις πελατών και γι’ αυτό το λόγο αποχώρησε και η ίδια (δικηγόρος) από την εταιρία.

Ακολούθως, εξετάστηκε ενόρκως από την Αστυνομία η υπάλληλος, η οποία κατέθεσε ότι κατά το διάστημα από μέσα Μαΐου έως αρχές Σεπτεμβρίου του 2023 που εργαζόταν στην εταιρία, διαπίστωσε περιπτώσεις στις οποίες η εταιρία απέσπασε χρηματικά ποσά από πελάτες, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όσον αφορά τις αιτήσεις τους για εξωδικαστικό συμβιβασμό οφειλών, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπως τους είχε υποσχεθεί.

Επίσης, ανέφερε ότι στο γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα όπου εργαζόταν η ίδια ήταν και ένας αστυνομικός που τα καθήκοντά του στην εταιρία ήταν η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών, για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αμοιβή του ήταν ποσοστιαία επί των αιτήσεων των πελατών που προχωράνε σε καταβολή προκαταβολής.

Ο εντοπισμός των υποψήφιων θυμάτων, γινόταν μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που είχαν αναρτήσει στο «facebook», όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπλήρωναν τα προσωπικά τους στοιχεία και η εταιρία ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Ο αστυνομικός είχε αναλάβει την τηλεφωνική επικοινωνία με τους πελάτες που συμπλήρωναν την ηλεκτρονική φόρμα, παρουσιαζόταν στις τηλεφωνικές κλήσεις με τους υποψήφιους πελάτες με ψευδή στοιχεία και με την ψευδή ιδιότητα του οικονομολόγου-δικηγόρου. Δήλωνε πως η εταιρία είναι η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα στον τομέα του εξωδικαστικού μηχανισμού και προσφέρει «PREMIUM» υπηρεσίες, προκειμένου να δικαιολογούνται τα υψηλά ποσά που ζητούσε ως αμοιβή.

Στη συνέχεια, ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Τaxisnet, παρότι αυτό (η απαίτηση των κωδικών) δεν είναι απαραίτητο για τη διαδικασία. Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασαν χειροπέδες τόσο στον αστυνομικό όσο και στον συνεργάτη του που φερόταν ως διευθυντής της εταίριας.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα για άλλα θύματα καθώς ακόμη μια γυναίκα κατήγγειλε ότι κατέβαλε το ποσό των 7.500 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ