Συνωστισμός στα λεωφορεία και διαμαρτυρίες των επιβατών

 
Συνωστισμός στα λεωφορεία και διαμαρτυρίες των επιβατών

Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 21:49

Παρά την ανάγκη αποφυγής του συνωστισμού αυτή την περίοδο, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, απόρροια των ελλείψεων στις μεταφορές με βάση την καθημερινή ζήτηση.

Οι διαμαρτυρίες των επιβατών είναι έντονες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που κυκλοφορούν στην Αθήνα, είναι λίγα.

Τη Δευτέρα 21/9, κυκλοφόρησαν στους δρόμους 1.050 λεωφορεία. Τόσα ακριβώς, όσα και την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, δεν αρκούν.

Οι επιβάτες επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, έτσι ώστε οι μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής να γίνουν ασφαλείς, εν μέσω πανδημίας. Και παρά τις συστάσεις για αποφυγή των μη αναγκαίων μετακινήσεων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τη θέσπιση τηλεργασίας για αρκετούς εργαζόμενους, ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μεταφοράς παραμένει πολύς.

Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι και οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, μόνο και μόνο για να αποφύγουν τον συνωστισμό σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Ωστόσο, πάρα πολλοί δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος μετακίνησής τους με αυτοκίνητο ή ταξί.

Έως τα τέλη του χρόνου αναμένεται η ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, σύμφωνα με το αρμόδειο υπουργείο, με λεωφορεία των ΚΤΕΛ αλλά και με προσλήψεις οδηγών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ