ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά με τα μάτια στραμμένα στις ευρωεκλογές

 
nea-aristera-syriza-xaritsis

Ενημερώθηκε: 05/12/23 - 09:34

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε μια μάχη / ανταγωνισμό επιβίωσης με ορόσημα τις ευρωεκλογές.

Τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την χτεσινοβραδινή του συνέντευξη στον Alpha όσο και ο Αλέξης Χαρίτσης στην εκδήλωση στο Σεράφειο, έθεσαν τις Ευρωεκλογές ως ορόσημο για την πορεία αφενός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αφετέρου του υπό συγκρότηση πολιτικού φορέα με άξονα την ομάδα των 6+6 και την «Ομπρέλα».

Αν και οι δύο φροντίζουν να διευκρινίζουν ότι στο στόχαστρό τους βρίσκεται η μονοκρατορία της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο δε λείπουν τα «καρφιά» και ο ανταγωνισμός με διακύβευμα τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα Κ.Ο. επενδύει στην παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και των επιτευγμάτων της περιόδου 2015-2019, τη στιγμή που εκτιμούν πως οι πρώην σύντροφοί τους βαδίζουν σε μια βίαιη «αποσυριζοποίηση».

Σήμερα δεν ανακοινώνουμε ένα νέο πολιτικό κόμμα, διευκρίνισε χτες ο Αλέξης Χαρίτσης. «Σήμερα ξεκινάμε, με επίκεντρο την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, να διαμορφώνουμε ένα νέο εγχείρημα συλλογικής συμμετοχής και επιστροφής της πολιτικής στη ζωή των αριστερών και προοδευτικών πολιτών». «Η σημερινή συνάντηση είναι πρόπλασμα αυτού που θέλουμε να φτιάξουμε», σημείωσε παραπέμποντας σε μελλοντικές διεργασίες για τον νέο πολιτικό φορέα που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές και εν πολλοίς θα κρίνει την πολιτική επιβίωση για τους 11 αποχωρήσαντες απ' τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές.

Από την άλλη, και ενώ δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγράφει σταδιακή πτώση, φτάνοντας στην τρίτη θέση πίσω απ' το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις πιο πρόσφατες, ο νέος πρόεδρος βάζει ψηλά τον πήχη για τις ερχόμενες Ευρωεκλογές:«Πάμε για την απόλυτη ανατροπή» είπε στον Αντώνη Σρόιτερ, τονίζοντας πως στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα(Βέβαια δεν πέρασαν μέρες από τότε που στον Ν. Χατζινικολάου δήλωνε ότι στόχος για τις ευρωεκλογές είναι το 17%). Πάντως, δεν συμφώνησε στο ότι θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ