Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στους αντιεξουσιαστές καταληψίες κτιρίων

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στους αντιεξουσιαστές καταληψίες κτιρίων
Ενημερώθηκε: 20/11/19 - 17:40

Το «γάντι» στους αντιεξουσιαστές καταληψίες ρίχνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του, στέλνει τελεσίγραφο σε όσους παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν.

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν καταλάβει κτίρια, τους οποίους καλεί να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του υπουργείου, για να μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης. Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».