Θ. Πλεύρης: «Θα σβηστεί το πρόστιμο σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί άνω των 60»

 
koronoios_athina

Ενημερώθηκε: 07/10/22 - 10:09

Εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσουν να σβήνονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είπε ότι η διαγραφή προστίμου αφορά περίπου 300.000 πολίτες, οι οποίοι τελικά έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Εφόσον οι άνθρωποι αυτοί είχαν πληρώσει το πρόστιμο, τα χρήματά τους θα τους επιστραφούν.

Επίσημες ανακοινώσεις, όπως είπε, θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι πλέον το 80% των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Επανεξετάζεται και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το επιδημιολογικά δεδομένα. «Αν δεν επιστρέψουν άμεσα, πάμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου για επανεξέταση της υπόθεσης», σχολίασε.

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021, εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή, εκτός συστήματος βρίσκονται 2.100 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο σύστημα υγείας, διότι δεν πιστεύουν στην επιστήμη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ