«Θα γίνει Κούγκι! Δεν υα δεχθούμε μετανάστες» δηλώνουν οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Θα γίνει Κούγκι! Δεν υα δεχθούμε μετανάστες» δηλώνουν οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 22/11/19 - 01:35

«Θα γίνει Κούγκι! Δεν υα δεχθούμε μετανάστες» δηλώνουν αποφασισμένοι οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας, όταν έμαθαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει στο παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ 1.500 μς 2.000 πρόσφυγες.

Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότης της περιοχής ο οποίος νοικιάζει από την Εθνική Τράπεζα το παλιό εργοστάσιο, ειδοποιήθηκε να ξεκλειδώσει την κεντρική πύλη προκειμένου να μπει στον χώρο ομάδα του Υπουργείου και του ΔΟΜ για ελέγχους.

Αμέσως πόλλοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σήκωσαν πανό με το σύνθημα «ΌΧΙ ΝΕΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ» και έκαψαν λάστιχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης να μεταφέρει στην περιοχή τους πρόσφυγες.

 

Η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου διαμαρτυρήθηκε για τις κινήσεις που γίνονται από την κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνεται η τοπική κοινωνία. «Θέλω επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη, από κάθε αρμόδιο. Δεν μπορούν να αφήνουν τον Δήμο απέξω. Τους καλώ να ξαναδούν την πρόταση του Δήμου Στυλίδας για την εγκατάσταση προσφύγων σε άλλο κοντινό σημείο που έχουμε προτείνει και να μην εμείνουν στο Αυλάκι για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο χωριό».

«Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι… Αυτό να μεταφέρετε στο Υπουργείο» είπε μεταξύ άλλων στο κλιμάκιο που πήγε στη περιοχή ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης.

Σε έντονους τόνους και η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νίκου Τσικρικώνη . «Δεν μπορεί να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Δεν μας ενημερώνουν, αγνοούν τις προτάσεις μας. Για αυτό και εμείς από αύριο ξεκινάμε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν δεχόμαστε πρόσφυγες εδώ. Αυτό να γίνει σαφές» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα γίνει Κούγκι! Δεν υα δεχθούμε μετανάστες» δηλώνουν οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας

«Θα γίνει Κούγκι! Δεν υα δεχθούμε μετανάστες» δηλώνουν οι κάτοικοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας