Θλίψη: Γεμάτος κομμάτια μαζούτ ο βυθός της Γλυφάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Θλίψη: Γεμάτος κομμάτια μαζούτ ο βυθός της Γλυφάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 19/09/17 - 17:29

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες με την ρύπανση στον βυθό στην παραλία της Γλυφάδας.

Σήμερα δύτης καταδύθηκε στις 11 το πρωί εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα της Γλυφάδας και τράβηξε βίντεο από το βυθό, μετά από εντολή του δημάρχου, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο βυθός είναι τραγική. Η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα.

Το βίντεο ανέβασε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου στο facebook και παράλληλα απήθυνε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Την ίδια ώρα ευχαριστεί για ακόμα μία φορά τους εθελοντές που σπεύδουν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών.

Η ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδα στο facebook

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας. Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα.
Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό.
Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολείμματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.
Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν.