Τι απαντά ο Δήμος Περιστερίου για τον... Κώστα και τους προμηθευτές; (ΦΩΤΟ)

 
Τι απαντά ο Δήμος Περιστερίου για τον... Κώστα και τους προμηθευτές;

Ενημερώθηκε: 10/11/17 - 22:28

Σε προβοκάτσια αποδίδει ο Δήμος Περιστερίου το θέμα με την επίμαχη φράση («Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; Αλλιώς προσάρμοσέ το») όσο αφορά σε προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών.

Πρόκειται για ανάρτηση στη «Διαύγεια» και αφορά στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Ορίζεται οι συμμετέχοντες να αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...». Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Έτσι, αυτή η φράση προκάλεσε ερωτήματα σε μερικούς για τη διαφάνεια των διαγωνισμών. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου, η προκήρυξη κατέβηκε προσωρινά από τη «Διαύγεια», προκειμένου να διορθωθεί στο επίμαχο σημείο.