Με τραγικό απολογισμό ολοκληρώνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν δεύτερη σορό στην πληγείσα περιοχή.
Η σορός βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρός ένας άνδρας μέσα σε δασική έκταση, στα όρια με τον οικισμό Λητή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον 12χρονο γιο του άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από τη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς. Πατέρας και παιδί φέρονται να προσπάθησαν να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Η ταυτοποίηση της δεύτερης σορού αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση και να επιβεβαιώσει αν πρόκειται πράγματι για το ανήλικο αγόρι ή για άλλο άτομο.
Νωρίτερα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε με εγκαύματα η μητέρα του παιδιού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε τις αρχές ότι ο 12χρονος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Η 40χρονη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φέροντας εγκαύματα κυρίως στα χέρια, τον μηρό και τον τράχηλο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Ωραιόκαστρο και εξαπλώθηκε ταχύτατα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Οι φλόγες πλησίασαν κατοικημένες περιοχές, ενώ εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Δερβένι και Λητή για προληπτική απομάκρυνση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων παρακολουθούσε την εξέλιξη της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω drone με θερμικές και οπτικές κάμερες.
Σε ανακοίνωσή της, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι οι δύο σοροί εντοπίστηκαν πλησίον κατοικίας στη δασική έκταση κοντά στη Λητή, ενώ από το ίδιο σημείο απεγκλωβίστηκε και η τραυματισμένη γυναίκα, η οποία παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.