Βάσεις 2017: Δείτε στο thepressroom.gr τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Βάσεις 2017: Δείτε στο thepressroom.gr τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
Ενημερώθηκε: 23/08/17 - 16:23

Βάσεις 2017: Με αγωνία αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ενόψει και της επίσημης ανακοίνωσης το ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από το ύψος των βάσεων εισαγωγής. 

Οι πρώτες εκιμήσεις:

Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης φαίνεται πως θα παίξουν καταλυτικό ρόλο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση.

Με το «20» να είναι ο βαθμός μόλις 35 υποψηφίων επί συνόλου 20.425, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση. Κάτι παραπάνω από αισθητή θα είναι η πτώση στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, σημειώνουν οι ίδιοι, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Πτώση αναμένεται στις σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου δεν οφείλεται μόνο στις πολύ κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και σε εκείνες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπου μόνο το 11,6% περιλαμβάνεται στη βαθμολογική κλίμακα 12-20.

Στις υπόλοιπες σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο - με την εξαίρεση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική.

Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.

Οι ίδιες μικρές αυξομειώσεις αναμένονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (ιατρικές κλπ) όπου - υπενθυμίζεται - έχει μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Στo thepressroom.gr μπορείτε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση για τις βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων, μόλις αυτές δημοσιοποιηθούν.