Υπόθεση βιασμού 24χρονης - Νέες καταθέσεις μαρτύρων λαμβάνει η ανακρίτρια που αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογιών εξετάσεων

 
Υπόθεση βιασμού 24χρονης - Νέες καταθέσεις μαρτύρων λαμβάνει η ανακρίτρια που αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογιών εξετάσεων

Ενημερώθηκε: 24/01/22 - 11:12

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Με νέες καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζει η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης την έρευνα για τον ομαδικό βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη η 24χρονη σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα του γραφείου της θα περάσουν σήμερα η 17χρονη φίλη της καταγγέλλουσας και ο φίλος του εργοδότη της. Η πρώτη είχε συνοδεύσει την καταγγέλλουσα στο πάρτι αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και ο δεύτερος τη συνάντησε το πρωί της Πρωτοχρονιάς, μετά τον φερόμενο βιασμό.

Στο μεταξύ, η ανακρίτρια αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογιών εξετάσεων της 24χρονης που θα ρίξουν φως στην υπόθεση και θα κρίνουν την περαιτέρω δικαστική έρευνα. Δείγμα ούρων έχει σταλεί και εξετάζεται από εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων συνθετικών ψυχοτρόπων ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν έχουν καταγραφεί από τα ελληνικά εργαστήρια. Το ίδιο εργαστήρι αναμένεται επίσης να αναλύσει και να προσδιορίσει το επίπεδο αλκοόλης στον οργανισμό της κοπέλας.

Πόρισμα με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα θα συντάξει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ και θα την αποστείλει στην ανακρίτρια.

Εισαγγελικές πηγές τόνιζαν ότι είναι πιθανόν η κατηγορία να αναβαθμιστεί επί το βαρύτερο, αν από τις τοξικολογικές εξετάσεις που ήδη διενεργούνται και τα αποτελέσματά τους αναμένονται, προκύψει ότι η κοπέλα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή υπνωτικών ουσιών, αν δηλαδή επιβεβαιωθεί ότι της έριξαν κάτι στο ποτό για να καταστεί ανίκανη να αντιδράσει.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής της κοπέλας που αναμένονται και η επιβεβαίωση δεύτερου ατόμου στην σεξουαλική κακοποίησή της είναι τα κρίσιμα στοιχεία, που, κατά τις εισαγγελικές αρχές, μπορεί να θεμελιώσουν ομαδικό βιασμό, κατηγορία βαρύτατη που επισύρει ισόβια, εκτινάζοντας το θερμόμετρο της ποινικής κατηγορίας στα ύψη. Και βέβαια, εάν υπάρξει αναβάθμιση της κατηγορίας είτε σε βιασμό είτε σε σεξουαλική κακοποίηση ανίκανου να αντιδράσει, τότε η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων μπαίνει για τα καλά στο τραπέζι.

Διπλή έρευνα

Η 24χρονη που κατήγγειλε βιασμό παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου, άνοιξε διπλή εισαγγελική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας ακόμη δεν μπορούν με ακρίβεια να αποτιμηθούν. Οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης, που υπήρξαν και ο αρχικός αποδέκτης της καταγγελίας της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με πρωτοβουλία του προϊσταμένου τους Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησαν άμεσα, εκτός από την έρευνα για τον βιασμό της κοπέλας, εκτεταμένη έρευνα για μαστροπεία και για διακίνηση ναρκωτικών. Και η μία και η άλλη έρευνα «τρέχουν» και είναι εξίσου σοβαρές, καθώς οι εισαγγελικές αρχές ψάχνουν για οργανωμένο, ενδεχομένως, κύκλωμα που «διοχέτευε» κοπέλες για σεξουαλικές συνευρέσεις, ενώ παράλληλα διακινούσε και ναρκωτικά. Πάντως, το κορίτσι που σεξουαλικά κακοποιήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν μετείχε, όπως ξεκαθαρίζουν από την πρώτη ημέρα οι εισαγγελικές αρχές, σε ομάδα νεαρών γυναικών που προσέφεραν σεξουαλικές υπηρεσίες επ’ αμοιβή.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη μαστροπεία και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν την Παρασκευή τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές του Μάνου Παπαδόπουλου, που είναι και το κεντρικό πρόσωπο αυτής της έρευνας, προς το παρόν, διότι μπορεί να προκύψουν και άλλοι ως μετέχοντες σε κύκλωμα μαστροπείας, ενώ ανάλογες κατασχέσεις έγιναν και σε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές των τεσσάρων νεαρών που ήταν στο πάρτι από τους οποίους ο ένας, ο Βασίλης Λεβέντης, είναι ήδη κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 24χρονης.