Υπουργείο Παιδείας: Μη οριστική η απόφαση για έναρξη μαθημάτων στις 09:00

Υπουργείο Παιδείας: Μη οριστική η απόφαση για έναρξη μαθημάτων στις 09:00
Ενημερώθηκε: 04/03/19 - 15:32

Απάντηση σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων που αναφέρονται σε «δήθεν οριστική» απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου για έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί από τη νέα σχολική περίοδο δίνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως επισημαίνει, η ερώτηση δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο. «Η απάντηση του υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: "Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής".

Συνεπώς, κατά το υπουργείο, σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντησή του ο υπουργός, «όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση, αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε».

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς «δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της».