Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 27 Αυγούστου

purosbestiki
Ενημερώθηκε: 26/08/19 - 18:51

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και για αύριο Τρίτη (27.08.2019) σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το σχετικό χάρτη στις περιοχές που θα βρίσκονται αύριο σε επιφυλακή συμπεριλαμβάνονται Αττική, Ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, vησιά Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Κυκλάδες, Κύθηρα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα & Ήπειρο. Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος είναι υψηλός.

 

Να αποφεύγονται οι ενέργειες στην ύπαιθρο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών και το Πυροσβεστικό σώμα, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 112.