Βάψιμο κόκκινων αυγών: Πασχαλινά αυγά με φυτικές βαφές, συνταγή Άκη Πετρεετζίκη

 
Βάψιμο κόκκινων αυγών: Πασχαλινά αυγά με φυτικές βαφές

Ενημερώθηκε: 25/04/19 - 08:16

Βάψιμο κόκκινων αυγών: Μεγάλη Πέμπτη ή αλλιώς Κοκκινοπέφτη σήμερα και είναι η μέρα που σύμφωνα με την παράδοση βάφουμε τα αυγά μας! Κόκκινα τα θέλει η παράδοση από το αίμα του Χριστού, όμως ολοένα και πιο πολλοί βάφουμε τα αυγά μας με διάφορα χρώματα και τα διακοσμούμε όπως θέλουμε!

Άκη Πετρετζίκη

Γι'αυτό λοιπόν και σήμερα παρουσιάζουμε 3 τεχνικές του για να βάψουμε φέτος τα αυγά μας με έναν πιο εναλλακτικό, φυτικό τρόπο! Εκτός από τις μπογιές που βρίσκουμε στα μαγαζιά, μπορούμε να τα βάψουμε και με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

Βάψιμο κόκκινων αυγών: Πότε και γιατί βάφουμε τα αυγά

αυγά

Αν θέλουμε λοιπόν τα μας να πάρουν ένα κιτρινοπορτοκαλί χρώμα, θα τα βάψουμε με κουρκουμά!

Αυγό

Αν πάλι θέλουμε να γίνουν ''μαρμάρινα'' με ωραίο καστανοκόκκινο χρώμα θα τα βάψουμε με φλούδες κρεμμυδιού! Όοοσο και να σας ακούγεται περίεργο μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε!

Αυγό

Αν θέλουμε τα αυγά μας να έχουν σχέδια με φύλλα και λουλούδια τότε θα χρησιμοποιήσουμε κόκκινη βαφή και ένα φύλλο, ένα λουλούδι...Πολύ προσεκτικά τυλίγουμε το κάθε αυγό με το καλσόν και σφίγγουμε καλά ώστε να κολλήσει καλά πάνω στο αυγό το φύλλο γιατί αλλιώς περνάει από κάτω το χρώμα και δεν θα βγουν ωραία..

Αυγό

Οι φυτικές βαφές μπορεί να χρειάζονται περισσότερο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Είναι μια μορφή χειροτεχνίας που μπορείτε να τη μοιραστείτε με τα παιδιά σας και τα ανίψια σας! Είναι πολύ ωφέλιμο αυτού του είδους οι τεχνικές να περνάνε από γενιά σε γενιά και να μην ξεχνιούνται!

Καλά Τσουγκρίσματα και Καλό Πάσχα!