Η Αργυρώ μας φτιάχνει καλοκαιρινά λαζάνια με κεφτέδες

 
Η Αργυρώ μας φτιάχνει καλοκαιρινά λαζάνια με κεφτέδες

Ενημερώθηκε: 11/08/17 - 15:05

Λαζάνια

με κεφτεδάκια και τυρένια σάλτσα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Θα κακομάθουν όλοι τόσο πολύ, που θα σας το ζητάνε ξανά και ξανά.

Συνταγής

Υλικά

  • 18 λαζάνια
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 συσκευασίες σάλτσα με βασιλικό
  • 4 τρυφερά κολοκύθια
  • Για τους κεφτέδες

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. τρίμμα φρυγανιάς
  • ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την κρέμα φέτας

  • 2 κ..σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γραμ. γάλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ φέτα
  • στραγγιστό

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
    • Εκτέλεση

      Για τα λαζάνια με κεφτεδάκια, κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.

      Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

      Για τη κρέμα φέτας

      Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε.

      Για το μοντάρισμα στο ταψί

      Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα. Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια.

      Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες. Τους σκορπάμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού. Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

      Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες. Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα. Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.

      Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25′ στους 200º C. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10′ και κόβουμε σε κομμάτια.

      Τα σερβίρουμε ζεστά.

      argiro.gr

      Πηγή: