Μαγειρίτσα με συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαγειρίτσα με συνταγή από τον Βασίλη Καλλίδη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 15/04/20 - 03:46

Μαγειρίτσα: Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε Μαγειρίτσα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για αυτήν την παραδοσιακή και πεντανόστιμη Μαγειρίτσα.

 

Υλικά

- 1 συκωταριά

- 1/2 κιλό εντεράκια

- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 6-7 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

- 7-8 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος

- 1/3 φλ ρύζι γλασέ

- αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

- 1 αυγό

- χυμός από δυο λεμόνια

Εκτέλεση

- Βράζουμε τη συκωταριά σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε 2 λίτρα. Μόλις κρυώσει η συκωταριά την κόβουμε σε πολύ ψιλά κυβάκια. Ζεματάμε τα εντεράκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό με τον χυμό από 2 λεμόνια.

- Τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη συκωταριά, τα εντεράκια και το ζωμό. Βράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.

- Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι στο πολυμιξερακι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από τη σούπα και ξαναχτυπάμε για μια φορά ακόμα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε ζωηρά.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: