Ο «βασιλιάς της κουζίνας» στη χώρα μας…

 
Ο «βασιλιάς της κουζίνας» στη χώρα μας…

Ενημερώθηκε: 18/07/18 - 18:00

Αυτό το καλοκαίρι οι κάτοικοι της Αθήνας και γενικότερα του Νομού Αττικής είναι ιδιαίτερα τυχεροί καθώς έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα πιάτα ενός εκ των κορυφαίων Ελλήνων Σεφ.

Ο Διεθνούς φήμης σεφ Αθανάσιος Ζουρνατζής – Βασιληάς με 2 χρυσούς σκούφους και 1 αστέρι Michelin έχει «αναγκάσει» - πριν ακόμα κλείσει τα 30 του χρόνια – να υποκλιθούν στη μαγειρική του, το Λονδίνο, το Αμβούργο αλλά και η Ολλανδία καθώς για δύο χρόνια από το 2012 έως το 2014, ανέδειξε την ελληνική κουζίνα καταφέρνοντας να τοποθετήσει πρώτο στη λίστα προτίμησης του κόσμου, το πολυτελείας γκουρμέ εστιατόριο Delphi, στο Bergen op Zoom.

Στο Αμβούργο, μάλιστα και, ως σεφ στο πεντάστερο ξενοδοχείο Resident, η φήμη του ξεπέρασε τα γερμανικά σύνορα με αποτέλεσμα την είσοδο του πολυτελούς εστιατορίου να κοσμεί πλέον η πολύτιμη χρυσή ταμπέλα του Michelin με το όνομα του κ. Ζουρνατζή – Βασιληά.

Η αγάπη του για την Ελλάδα τον οδηγεί κάθε καλοκαίρι στη γενέτειρά του και ειδικά φέτος προς τέρψη των απαιτητικών του φαγητού επέλεξε να παρουσιάσει τις ιδιαίτερες δημιουργίες του στο 4 αστέρων ξενοδοχείο Mati στην αντίστοιχη περιοχή της Αττικής. Η εμφάνιση του Νάσου, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, έχει γίνει πόλος έλξης για το ξενοδοχείο με το εστιατόριο να γεμίζει όχι μόνο από τους ενοικιαστές του αλλά και από τους κατοίκους των γύρω περιοχών που σπεύδουν να γευτούν τις εκπληκτικές του δημιουργίες…

Και είναι λογικό, καθώς δεν συναντά κανείς συχνά την ευκαιρία να ετοιμάζει το πιάτο που πρόκειται να βρεθεί μπροστά σου, ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεφ, με διεθνή φήμη που εκτός από τους Χρυσούς σκούφους και το Michelin να έχει στη κατοχή του και τρία Master class (Master of knife, master of al dende, master of service gourmet).

Όσοι δεν έχετε επισκεφθεί το Ξενοδοχείο Mati, σπεύσατε, καθώς ο «βασιλιάς» της κουζίνας θα βρίσκεται για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Καλό πάντως θα είναι, πριν ξεκινήσετε να έχετε, πρωτίστως και για παν ενδεχόμενο, κλείσει τραπέζι.