Συνταγή μακαρονόπιτας με παρμεζάνα & μπέικον

 
Συνταγή μακαρονόπιτας με παρμεζάνα & μπέικον

Ενημερώθηκε: 01/04/16 - 04:10

Διαφέρει από τις κλασσικές αλλά η γεύση της σε στέλνει στα ουράνια! Άφησε στην άκρη τις ζύμες και τα φύλλα και φτιάξε μια λαχταριστή μακαρονόπιτα που θα σε καταπλήξει.

Υλικά

400 γραμμ. μακαρόνια χοντρά
150 γραμμ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 ml ζωμό της αρεσκείας μας
150 γραμμ. αρακά κατεψυγμένο
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά, όπου θα ξεχωρίσουμε κρόκους από ασπράδια
3 κουταλιές πάστα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον και τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και μετά από λίγο προσθέτουμε το ζωμό -στο οποίο έχουμε διαλύσει την πάστα ντομάτας- και μαγειρεύουμε για ένα 20λεπτο περίπου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την μισή παρμεζάνα, τους κρόκους τους οποίους θα τους έχουμε χτυπήσει ελαφρά και τέλος με πολύ απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε στο φαγητό μας τη μαρέγκα.

Ετοιμάζουμε το ταψί. Στρώνουμε σε αυτό αντικολλητικό χαρτί κουζίνας , το οποίο χαρτί λαδώνουμε και σκορπάμε πάνω του την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το φαγητό στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, με πολύ προσεκτικές κινήσεις το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πιατέλα κι αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί.