Δημοσκόπηση Omega: Στο 5% η διαφορά Χριστοδουλίδη από Αβέρωφ

 
ΚΥΠΡΟΣ

Ενημερώθηκε: 27/01/23 - 17:05

Σημαντική πτώση των ποσοστών του Νίκου Χριστοδουλίδη και μείωση της διαφοράς του από Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη καταγράφει η τελική δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού Omega για τις προεδρικές εκλογές της επόμενης Κυριακής. Η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μέτρηση, κλείνει στο 5% από τον δεύτερο Αβέρωφ Νεοφύτου και στο 6% από τον τρίτο Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα λάμβανε το 27% των ψήφων, παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για το Omega τον Νοέμβριο. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα συγκέντρωνε το 22% των ψήφων, ενώ τον Νοέμβριο ήταν στο 19%. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με 21%, την ώρα που τον Νοέμβριο είχε 18%.

4439953039909468 ΠΡΟΘΕΣΗΨΗΦΟΥ1

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι και η πιο κάτω κάρτα, στην οποία βλέπουμε την πρόθεση ψήφου, ανά πρόθεση συμμετοχής στις εκλογές. Σε αυτούς δηλαδή που δηλώνουν πως μάλλον θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν. Το γράφημα δείχνει ότι τον Νοέμβριο ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε ποσοστό 35%, ενώ στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου το ποσοστό έπεσε στο 27%. Αντίθετα, για τον Αβέρωφ Νεοφύτου το ποσοστό ήταν στο 20% τον Νοέμβριο και τον Ιανουάριο αυξήθηκε στο 25%. Η διαφορά τους στην πιο κάτω κάρτα είναι μόλις 2%. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης σε αυτό το σημείο βρίσκεται στο -4% από τον Νίκο Χριστοδουλίδη με 23%, ενώ τον Νοέμβριο βρισκόταν και αυτός στο 20%.

4439953473979316 ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τη δημοσκόπηση διενέργησε η εταιρεία Metron Analysis, έχει μέγεθος δείγματος 800 άτομα και το στατιστικό λάθος ανέρχεται στο 3.5%. Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο και την ηλικία, το εκπαιδευτικό επίπεδο, την περιοχή διαμονής και την ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ