Μητροπολίτης Μόρφου: Δεν θα παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου

 
μητροπολ

Ενημερώθηκε: 06/01/23 - 18:29

"Κεραυνούς» κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου. 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ήταν υποψήφιος για τον αρχιεπισκοπικό θώκο, και διάκειται φιλικά στη Ρωσία. Υποστηρίζει τον Μητροπολίτη Ονούφριο ως τον «κανονικό Επίσκοπο Κιέβου», και είχε αντιδράσει στην απόφαση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της εκκλησίας της Ουκρανίας, απόφαση εις βάρος του Ονούφριου. 

Σε σημερινή ανακοίνωση της η Μητρόπολη Μόρφου αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δε θα παραστεί στὴν ἐνθρόνιση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέροντας ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του.

«Πληροφορούμε το ευσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θὰ ήθελε να παραστεό στην τελετὴ της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει, δε, ότι ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παῦλος, καθὼς καὶ ἡ συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι». Δηλώνει, ακόμα, ότι απὸ το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έχει απαγορευθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να τελεί ακολουθίες.

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στὸν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ