Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία

 
proedrikes ekloges kupros

Ενημερώθηκε: 03/02/23 - 10:56

Ολοκληρώνεται απόψε η προεκλογική στην Κύπρο η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές. Δύο θα είναι οι γύροι για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κύπρου, με τον πρώτο να διεξάγεται μεθαύριο Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι από σύνολο δεκατεσσάρων υποψηφίων που διεκδικούν το χρίσμα και τον προεδρικό θώκο με τους επικρατέστερους μέχρι στιγμής τους κύριους Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρο του «Δημοκρατικού Συναγερμού», τον κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη, τέως Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και ανεξάρτητο υποψήφιο και τον επίσης ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη, ανεξάρτητο υποψήφιο, τέως πρέσβη και τέως επικεφαλής της ελληνοκυπριακής πλευράς για το Κυπριακό.

Ασφυκτικό πρέσινγκ στους αναποφάσιστους και σε όσους δηλώνουν πώς δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει για το τι θα πράξουν την Κυριακή, στρέφουν τις τελευταίες ώρες την προσοχή τους τα οργανωτικά επιτελεία των υποψηφίων. Μια δεύτερη δεξαμενή στην οποία στήνουν δίκτυα είναι τα άτομα που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, για δικούς τους λόγους, έμειναν στην αποχή.

Από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, ένας θα τεθεί εκτός και οι δύο εκ των τριών θα οδηγηθούν στον δεύτερο γύρο της 12ης Φεβρουαρίου.

Στο νήμα αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή της Κύπρου», έδωσε 34,2% στον κύριο Χριστοδουλίδη, 24,5% στον κ. Μαυρογιάννη και 24,1% στον κύριο Νεοφύτου.

Άλλες δημοσκοπήσεις από τις 40 και πλέον που διενεργήθηκαν, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έδιναν μικρότερες διαφορές ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους

Exit poll θα έχουμε στις έξι μόλις κλείσουν οι κάλπες και γύρω στις οκτώμισι τα πρώτα αποτελέσματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ