Προσπάθεια να υπονομεύσει την επικείμενη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη επιχείρησε ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ

 
Προσπάθεια να υπονομεύσει την επικείμενη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη επιχείρησε ο κατοχικός ηγέτης Τατάρ

Ενημερώθηκε: 19/02/23 - 18:50

Στην υπονόμευση της επικείμενης συνάντησής του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, προχώρησε ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ, χαρακτηρίζοντας τον νεοεκλεγέντα Προέδρο της Κύπρου πολύ σκληρό στις θέσεις του για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, η «μαριονέτα» του Ερντογάν στα Κατεχόμενα, σε μια προσπάθεια να οξύνει το κλίμα πριν από την προγραμματισμένη, για την προσεχή Πέμπτη, 23/2, συνάντησή του με τον κ. Χριστοδουλίδη, χαρακτήρισε «σκληρή» την αναφορά του νέου Κύπριου Προέδρου για επανένωση του νησιού και στο να πάρει η Κύπρος τη θέση που της αξίζει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, από τα «πυρά» του δεν γλύτωσαν ούτε ο τέως πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αλλά ούτε και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την Προεδρία, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ανέφερε προκλητικά ότι «τι θα άλλαζε έστω κι αν εκλεγόταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης; Όπως ξέρετε ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο άνθρωπος που είπε ναι στο Σχέδιο Ανάν και ύστερα αναποδογύρισε το τραπέζι στο Κραν Μοντάνα». 

Κατά τον Τατάρ, ανεξαρτήτως του τι λέγεται προεκλογικά στο τέλος «η εκκλησία και όλες οι οργανώσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά έχουν ένα εθνικό στόχο» που σύμφωνα με την άποψη του κατοχικού ηγέτη είναι «η προβολή της μίας κυριαρχίας στην Κύπρο και του κυπριωτισμού και η ύπαρξης μιας κυριαρχίας και ενός λαού στην Κύπρο που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Διότι αυτό τους βολεύει», ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Η νοοτροπία που βρίσκεται κάτω από αυτό είναι πως η Κύπρος είναι ελληνικό νησί και σε ένα τέτοιο νησί δεν έχει θέση η Τουρκία, ειδικά επειδή αυτό είναι μέλος της ΕΕ. Κατά την άποψή τους, οι εγγυήσεις της Τουρκίας πρέπει αργά ή γρήγορα να τερματιστούν και να φύγει από εδώ ο τουρκικός στρατός».  

Σε αντίθετο κλίμα ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Σε αντίθεση με τις αδιάλλακτες δηλώσεις του Τατάρ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την προσδοκία ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει αποτέλεσμα κατά την ανεπίσημη συνάντησή τους, η οποία να σημειωθεί ότι έγινε μετά από πρωτοβουλία του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόλιν Στιούαρτ.

Ο νεοεκλεγείς Κύπριος Πρόεδρος μιλώντας από την Πάφο, όπου ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου μητροπολίτη, είπε ότι «η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού και πρέπει να επαναρχίσουν το συντομότερο οι συνομιλίες, αλλά θα είναι μια πρώτη ευκαιρία να συζητήσουμε» και ότι «προσερχόμαστε σε αυτή τη συνάντηση για να δούμε πώς μπορούμε να σπάσουμε το αδιέξοδο στο Κυπριακό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ