Ανακοίνωση - κόλαφος της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»

Ανακοίνωση - κόλαφος της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»
Ενημερώθηκε: 12/03/19 - 20:59

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» του περασμένου Σαββατοκύριακου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η απάντηση του Στέφανου Χίου. 

Διαβάστε σχετικά: Προκαλεί ο Στέφανος Χίος και με την απάντησή του στην κατακραυγή που ξεσήκωσε το εμετικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειό»

 

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) - η οποία έχει επιβάλει πολλές φορές πειθαρχικές ποινές στον γνωστό δημοσιογράφο- εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει το πρωτοσέλιδο και τονίζει πως το εν λόγω έντυπο «συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Αντίθετα, υπηρετούν σταθερά τον εκχυδαϊσμό της δημόσιας σφαίρας και είναι εχθρός της Δημοκρατίας και της ομαλότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι  οφείλουν κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος να τηρούν όσα οι Αρχές Δεοντολογίας ορίζουν, να αποφεύγουν την στοχοποίηση και να λειτουργούν με ψυχραιμία, αντικειμενικότητα και αποστασιοποίηση. Για άλλη μία φορά ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή κάθε δημοκρατικού πολίτη και καταδικάζουμε κάθε τέτοιου είδους δημοσίευμα.