Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η ειδήσεις στο Mega δεν είναι της ευκολίας

 
Δώρα Αναγνωστοπούλου: Η ειδήσεις στο Mega δεν είναι της ευκολίας

Ενημερώθηκε: 15/06/20 - 12:51

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Vita που κυκλοφορεί μαζί με ΤΑ ΝΕΑ.

Μεταξύ άλλων εξήγησε τους λόγους που δεν θεωρεί ότι συμμετέχει σε ένα εύκολο δελτίο ειδήσεων, ενώ δήλωσε περήφανη για την ομάδα της.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Πως χαρακτηρίζεις τις ειδήσεις του Mega;

Δεν είναι ειδήσεις της ευκολίας. Είναι ανθρωποκεντρικές αλλά δεν ποντάρουν στο συναίσθημα για να κερδίσουν την προσοχή του τηλεθεατή. Το δελτίο του Mega είναι ένα δελτίο χωρίς πολιτικές ή άλλες εξαρτήσεις. Η αγωνία μας είναι να έχει ο τηλεθεατής μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα της πραγματικότητας. Να ξέρει πως δουλεύουμε γι’ αυτόν, πως τον υπηρετούμε ως ενημερωμένο πολίτη. Από την άλλη, ξεκινήσαμε έναν μήνα περίπου πριν το lockdown , οπότε η ταυτότητα του δελτίου επικεντρώθηκε στην επικαιρότητα και στις επιταγές της πανδημίας. Με πολλές χρηστικές ειδήσεις και επιστημονικές αναλύσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τι ξεχωρίζεις στο δελτίο του Mega σε σύγκριση με τα άλλα δελτία;

Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, αλλά αν θα έπρεπε να σταθώ σε κάτι, αυτό είναι ο πλουραλισμός. Υπηρετούμε την είδηση, χωρίς αποκλεισμούς.

Λείπει κάτι από την ενημέρωση του Μεγάλου Καναλιού;

Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Πάντα κάτι λείπει. Η ομάδα του κεντρικού δελτίου δουλεύει στην κατεύθυνση της κορυφής και το Μεγάλο Κανάλι επέστρεψε σε μια δύσκολη συγκυρία. Όμως είμαστε εδώ, δυνατοί, το αποδεικνύουμε κάθε μέρα και γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Η ενημέρωση, είχες πει, είναι πράξη ευθύνης…

Ναι. Και αυτό αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα με την πανδημία. Είμαι περήφανη που η ομάδα, ένας προς έναν όλοι οι συνάδελφοι, έδιναν το «παρών» στο κανάλι με κέφι αλλά και προσωπικό κόστος για να ενημερώνουμε τους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ