Η Γη της Ελιάς-Spoiler: Ένα διπλό φονικό συνταράσσει την κοινωνία της Μάνης

Σκοτώνουν τον Νικόλα και έναν άντρα-μυστήριο
Ενημερώθηκε: 03/12/21 - 19:17

Στα προσεχή επεισόδια της σειράς, «Η Γη της Ελιάς», ένα διπλό φονικό συνταράσσει την κοινωνία της Μάνης.

Συγκεκριμένα, μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στους ελαιώνες, ο Νικόλας δέχεται τέσσερις σφαίρες, ενώ ακόμη ένας άντρας-μυστήριο πέφτει νεκρός.

Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια της σειράς

Ο Νικόλας, από τότε που αποκαλύφθηκε η παράνομη σχέση του µε τη Στέλλα, µας έχει απασχολήσει έντονα. Κυρίως µε τη συμμαχία που έχει κάνει µε τη Χάιδω, για να ενοχοποιήσουν τον Στάθη. Πρόσφατα, όμως, η γυναίκα έμαθε ότι δεν έδωσε εκείνος τη σχετική εντολή δολοφονίας για τον Πέτρο και τη Στέλλα. Αλλά ο Κυριάκος, που ηγείται του καρτέλ ναρκωτικών µε το οποίο έκανε δουλειές ο άντρας της.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ζητάει από τον Νικόλα να βρει και να αγοράσει μια καραμπίνα. Μόνο που δεν του λέει γιατί τη θέλει, για να τον προστατεύσει από κάθε κίνδυνο. Παρ’ όλα αυτά, όπως θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της σειράς, δεν το καταφέρνει.

Όλα αρχίζουν όταν οι άντρες του ισχυρού καρτέλ ναρκωτικών πληροφορούνται για την παραπάνω εξέλιξη και αποφασίζουν, σε πρώτη φάση, να δώσουν ένα και µόνο µάθηµα στον Νικόλα. Και αυτό για να μάθει να µην µπλέκεται σε βρόμικες δουλειές µμεγάλων και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Αρχίζουν να τον παρακολουθούν και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να τον σκοτώσουν. Σύντομά, μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στους ελαιώνες των Βρεττάκων παίρνει άσχημή τροπή.

Κάποιοι άγνωστοι άντρες πλησιάζουν µε απειλητική διάθεση και, χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο, του ρίχνουν τέσσερις σφαίρες. Ο Νικόλας πέφτει νεκρός στη μανιάτικη γη, µε τους εργάτες να παθαίνουν ισχυρό σοκ. Αυτό το νέο, φυσικά, δεν αργεί να διαδοθεί σε ολόκληρη την Αρεόπολη και να συγκλονίσει αυτούς που τον ήξεραν και τον αγαπούσαν. Στο μεταξύ, η Χάιδω, έχοντας άγνοια για την παραπάνω εξέλιξη, μπαίνει στην τελική ευθεία του σχεδίου και παρακολουθεί τον Κυριάκο.

Τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον Πέτρο και τη Στέλλα. Εκείνη σκοτώνει τον άντρα-μυστήριο, που πριν από λίγους μήνες τη βύθισε στο πένθος, και στη συνέχεια εξαφανίζει αμέσως την καραμπίνα, για να µην µπλέξει η ίδια και κυρίως ο Νικόλας. Άμεσα, λοιπόν, ο Κυριάκος εντοπίζεται νεκρός και η σορός του βάζει τον αστυνόμο Κουράκο σε υποψίες. Πώς γίνεται ο Νικόλας και ο Κυριάκος να βρέθηκαν νεκροί σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα; Αργότερα, η Χάιδω ενημερώνεται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Νικόλα και σπαράζει στο κλάμα. Υποψιάζεται ότι κάποιος από το καρτέλ ναρκωτικών έμαθε τι σχεδίαζε να κάνει και θέλησε να της στείλει ένα… μήνυµα.

Η μέρα της κηδείας του Νικόλα φτάνει κι όλοι δίνουν το «παρών» για να τον τιμήσουν. Οι πιο συγκλονισμένες φιγούρες, όμως, είναι του Ανέστη και του Φίλιππου, που έχασαν τον αγαπημένο τους φίλο. Αργότερα, ο Ανέστης ενημερώνει τον αστυνόμο Κουράκο για τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από την ψυχρή δολοφονία του Νικόλα και την αντίστοιχη του Κυριάκου και απορεί πώς ο πρώτος έμπλεξε σε αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ