Ο Ερντογάν στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo

Ο Ερντογάν στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo
Ενημερώθηκε: 27/10/20 - 23:12

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo έβαλε στο στόχαστρό του τον Ταγίπ Ερντογάν. Με ένα εξώφυλλο στο οποίο υπάρχει ένα σκίτσο που εμφανίζει τον Ερντογάν με εσώρουχα, καθισμένο νωχελικά στην πολυθρόνα του, να σηκώνει το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ, ενώ στη λεζάντα γράφει «Ερντογάν: στην ιδιωτική του ζωή είναι πολύ αστείος», είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει την οργή του Τούρκου προέδρου.

Ήδη το Charlie Hebdo έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter το σκίτσο το οποίο ήδη προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από Τούρκους χρήστες.

Απάντηση από την Τουρκία

Με μία κεκαλυμμένη επίθεση, προς το περιοδικό αποφάσισε να απαντήσει η τουρκική προεδρία, μέσω του επικεφαλής επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Με ανάρτησή του στο Τουίτερ, ο Αλτούν κάνει λόγο για "τη φασιστική πτέρυγα της Δύσης" που μαζί με τους εκπροσώπους της "επιτίθενται ανήθικα στον πρόεδρο" της Τουρκίας. Παράλληλα προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν "θα συνεχίσει να είναι η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης" και ότι "η Τουρκία θα μεγαλώσει και ο φασισμός και οι φασίστες θα χάσουν".

Χαρακτηριστική των ακραίων αντιδράσεων για το σατιρικό κείμενο του Charlie Hebdo είναι η πρωτοφανής επίθεση του υφυπουργού Τουρισμού της Τουρκίας. Ο Σερντάρ Τσαμ εξαπέλυσε μέσω Twitter ασύλληπτες ύβρεις κατά των Γάλλων αποκαλώντας τους: «μπάσταρδους και σκύλας γιους»:

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ο Ερντογάν στο στόχαστρο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo