“Παραιτηθείτε” Χορηγός Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ

 
“Παραιτηθείτε” Χορηγός Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ενημερώθηκε: 15/06/16 - 23:20

Αρθρογράφος: Ευτυχία Αδηλίνη

Προσπαθώ, πράγματι, να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση μέσω υπουργών της έγινε "χορηγός επικοινωνίας" της συγκέντρωσης "παραιτηθείτε". Σκέφτηκα, προς στιγμή, ότι ο χειμαρρώδης και ασυγκράτητος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης "διαφήμισε" άθελά" του τη συγκεκριμένη συγκέντρωση από κεκτημένη ταχύτητα και με τρόπο αρκετά αντικομφορμιστικό όπως κάνει συνήθως.

Γιατί, εδώ που τα λέμε, ο Νίκος Φίλης ήταν αυτός που είπε, επί της ουσίας, στους πολίτες ότι υπάρχει αυτή η συγκέντρωση.

Και τούτο γιατί, η εν λόγω συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διοργανώθηκε μέσω facebook και twitter και στην αρχή ήταν παντελώς άγνωστη στο ευρύ κοινό. Ο υπουργός Παιδείας, όμως, με τις τοποθετήσεις του κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα έστρεψε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης που έμαθαν τι ετοιμαζόταν.

Υπέθεσα, λοιπόν, ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του συγκεκριμένου υπουργού.

Μετά είδα να παίρνουν και άλλοι τη σκυτάλη. Άκουσα, για παράδειγμα, τον Νεφελούδη που χρησιμοποίησε εκφράσεις του τύπου "μη σκίσουν το καλσόν τους" και άλλα τέτοια πεζοδρομιακού τύπου.

Ο βουλευτής Κυρίτσης από την άλλη με περίσσια ειρωνεία είπε, ως αριστερός και έχων το know how από διαδηλώσεις, σε όσους επιθυμούσαν να πάνε "να πάρουν καπέλο και νερό γιατί θα έχει ζέστη".

Και βέβαια η εκπρόσωπος Τύπου, η Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε τον τόνο της κυβέρνησης λέγοντας ότι το "παραιτηθείτε" κινείτε εχθρικά στη χώρα.

Με όλα τούτα, το θέμα έγινε μείζον και κυρίως έγινε μοχλός κεντρικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ. Ως εκ τούτου, μία συγκέντρωση την οποία, από ό,τι άκουσα τη διοργάνωσαν - πέραν του Θανάση Χειμωνά και κάποιων άλλων, όπως η Κριτσιδήμα που προέρχεται από τη ΝΔ, και κάποιοι, που όπως είπαν δημόσια, είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τώρα το έχουν μετανιώσει, -την έκαναν από την κυβέρνηση μείζον θέμα. Και αναρωτιέμαι γιατί;

Γιατί, ίσως, βρήκαν μία ευκαιρία από την κυβέρνηση να "ταυτίσουν" την εκδήλωση με τη ΝΔ, αφού το ίδιο διακύβευμα εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ευθύς μόλις βγήκε αρχηγός;

Γιατί, ίσως, ήθελαν, στην περίπτωση που η συγκέντρωση δεν πετύχαινε τα "αναμενόμενα" να χρεώσουν την αποτυχία κυρίως στη ΝΔ και σε όσους διατυπώνουν το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα;

Γιατί, ίσως, αν πετύχαινε, ήθελαν να την προβοκάρουν ώστε να μην επεκταθεί και γίνει το "παραιτηθείτε" κίνημα;

Και γιατί, ίσως μπήκαν στο "τριπάκι" Φίλη και μετά έγινε "επιδημία" και σε άλλα μέλη της κυβέρνησης όπου, βέβαια, η κυρία Γεροβασίλη έπρεπε να σώσει την τιμή της κυβέρνησης και κινήθηκε στο ίδιο "μήκος κύματος";

Από την άλλη, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έπαθε λίγο "verdigo" καθώς άλλα στελέχη τους δήλωσαν θιασώτες και υπέρμαχοι του "παραιτηθείτε" όπως ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης και άλλοι πήραν αποστάσεις όπως ο εκ Σερρών βουλευτής Κώστας Καραμανλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Άλλοι, πάλι, σαν την Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσαν πως θα ήθελαν να πάνε αλλά δεν θα πάνε για να μην δώσουν "πάτημα" στην κυβέρνηση.

Όπως και να έχει η εκδήλωση αυτή καθ' αυτή δεν πέτυχε τα αναμενόμενα γιατί μάζεψε περίπου 10.000 κόσμο αλλά γιατί κατάφερε να κάνει την κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και να ασχολούνται τα στελέχη τους μαζί τους. Και αυτό ήταν, κατά τη γνώμη μου, η μεγαλύτερη επιτυχία τέτοια ώστε ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν μπορούσαν να φανταστούν.

Δηλαδή, φαντάζομαι πως, δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν όταν συνελάμβαναν την ιδέα ότι θα βρουν σπόνσορινγκ από την κυβέρνηση και εν μέρη από την αντιπολίτευση. Και η μεν αντιπολίτευση έκανε τη δουλειά της. Δηλαδή, "σήκωσε το γάντι" που της πέταγαν στελέχη της κυβέρνησης.

Το ερώτημά μου είναι η κυβέρνηση γιατί σήκωσε τόσο ψηλά το θέμα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα το ζητούμενο είναι ένα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση προσέδωσε κάτι ή άλλαξε κάτι στην λειτουργία της κυβέρνησης;

Δηλαδή, αφύπνισε την κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα σε αυτά που χρειάζεται ο τόπος κυρίως δε σε οικονομικό επίπεδο ώστε να μπει σε μια πιο ομαλή φάση η καθημερινότητά μας, να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να βγούμε από το τέλμα;

Γιατί εκτιμώ ότι το σύνθημα "παραιτηθείτε" ήταν, μάλλον, συμβολικό και ουτοπικό.

Μήπως, αντί του "παραιτηθείτε" θα ήταν πιο γόνιμο το "τρέξτε πιο γρήγορα" ή ακόμα ακόμα το "σοβαρευτείτε" και κάνετε αυτά που χρειάζεται ο τόπος για να σταθεί στα πόδια του;

Λέω, μήπως........

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Η συγκέντρωση των "Παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα (PHOTOS)