«Μυρίζει» ανασχηματισμός για την κυβέρνηση

 
«Μυρίζει» ανασχηματισμός για την κυβέρνηση

Ενημερώθηκε: 21/10/17 - 11:06

Στην προσπάθεια συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και στο άνοιγμα νέων συνεργασιών ο πρωθυπουργός δείχνει να κατευθύνεται σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του. Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε μια κάποια… «δυσφορία» στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, ο πρωθυπουργός δείχνει να προσανατολίζεται σε μια αναδιανομή ρόλων και ενόψει των νέων κρίσιμων θεμάτων που θα έρθουν στη Βουλή.

υπουργικό συμβούλιο

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Άποψη» επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι να κάνει και «μασάζ» στον κυβερνητικό του εταίρο τονίζοντας πως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ «μόνο μιας χρήσεως δεν είναι». Ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την πιθανότητα ανασχηματισμού απάντησε πως «Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές». Είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανοίγει τέτοια συζήτηση και ερμηνεύεται από κάποιους ως προσπάθεια να πιέσει το να κινηθεί με ποιο ταχύς ρυθμούς.

διαπραγμάτευση

Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που προσπάθησε ο πρωθυπουργός να «τραβήξει τα λουριά» του υπουργικού του συμβουλίου, καθώς τους τελευταίους μήνες σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει πως θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα αλλιώς θα κατέβουν από το τρένο. Η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αναμένεται να είναι το σημείο καμπής για να πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, καθώς μετά από μια ακόμα επίπονη και επιβολή νέων μέτρων θα πρέπει να έρθουν φρέσκα πρόσωπα, λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών.

Οι στενοί του συνεργάτες έχουν διαπιστώσει αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα με αποτέλεσμα κα σημειώνονται καθυστερήσεις παρά τις πιέσεις. Ειδικά σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων, τα πράγματα είναι χειρότερα καθώς απαιτείται πολλαπλάσιος χρόνος για να υλοποιηθούν.

Όπως σημειώνει η «Άποψη», με την τελευταία του δήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί τρία πράγματα:

1ον να κάνει σαφές πως όλοι είναι υπό αίρεση αν δεν κάνουν την δουλειά τους

2ον πως πιθανόν να ανοίγει ο δρόμος για βουλευτές να διεκδικήσουν κάποιον υπουργικό θώκο οπότε θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι πιστοί στρατιώτες, και

3ον να συσπειρώσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν καμία ελπίδα επανεκλογής στην επόμενη αναμέτρηση. Παρά μόνο αν μπουν σε άλλα ψηφοδέλτια, προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενοι.